BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 22, 2011

PMR :: two different tears

harini ramai bdak form3 yg cry2,, 
ade yang happy cry2...
ade yang sad cry2..
( hancoss BI -.-" )

tp malangnya.....
aku tergolong dalam....
..............
..........................
...................................

( bunyi drum saspen )

.
.
.
.

aku tak tergolong dalam mana2 cry pon.... =_="
sbb aku tak nanges pon....hehe...
so,, result aku ???
hmm....sedih nak cakap.....

.
.
.
.
.
.
.


8A laaa ..... :)
hehe....


wartawan:: so,,princess musfirah,,ape perasaan anda setelah mendapat tahu result anda ??
me:: umm...gembira ??
wartawan:: tu je ?? nampak macam tak gembiree jee ??
me:: nak wat cmne mengantok gle smalam tdo lewat...
wartawan:: oh...takkan sbb tu je ? xde sbb laen dah ??
me:: sebenarnye sye sedikit kuciwa lagi sedih sbb ade sorg kwn sye ni dpat 7A1B..... :'(
wartawan:: oo.....so skolah anda brape org straight A ???
me:: haaa......soalan yang bagus.....,, sekolah sye yg "hensem",, SMK Tengku Intan Zaharah,, pecah rekod sbb 52 org straight A !! pling byk prnah dpat stakat ni (bangge:)... melintass skola sains dungun ( 41 org ) ...hehe....xsgke....and happy for my school... ;) 
wartawan:: tahniah2...so ape perancangan princess selepas ini ??
me:: tido la kot.
wartawan:: mksud sye,, nak pindah skolah ke stay ??
me:: pindah r....nk msok SBP...maybe sester or sesma..
wartawan:: ohh okay...trima kasih kerana sudi meluangkan masa ditemubual oleh kami krew melodi..
me:: oh ok... :)


dan disitulah berakhirnya temubual yang direka khas oleh imaginasi melampau Musfirah Renzfer.....hehehe.....bukannye ape,, malas nak bercerita drpd A-Z ape yang berlaku harini...so sye tulis la temubual suka-suki merepek makan kerepek seperti yang di atas untuk menyenangkan kerja.... hee~ ^^

apepun,, tahniah kepada korunkss yang dapat semua A... :)
also tahniah aizek :)

P/S :: SPM pulakkkk :'(    
P/S (2) :: abaikan kesalahan grammar di atas -.-"
P/S (3) :: stop making another P/S =_="
P/S (4) :: okay...
P/S (5) :: @#$%^& 


Wednesday, December 21, 2011

esok.esok.esok.esok.esok.esok.

esok..
22.12.2011.....
hari bdak lepasan PMR amek result.....
doakan kiteowg bjaye !!!!
P/S :: xsbar + berdebar >_<

Tuesday, December 20, 2011

takdekeje :: senarai 10 makanan fevret aku

disebabkan xde keje , bosan dan lapar.... ( siyezz lapar )....sye nak snaraikan 10 makanan fevret sye....muehehehe.......

1. makanan pedas!!! ( wajib )
2. tom yam
3. nasi ayam
4. kimchi 
5. omelet
6. sushi
7. ulam kerabu?
8. masakan sendiri -.-" ( ceh bajet r 2 pndai msak.. )
9. mi sup kantin with 10 sudu lada ( rutin harian di sekolah )
10. byk sgt -.-" 

kesimpulannye,, sye mmg ske mkn....!! and sye mmg ske pedas....

tapi sye xpndai sgt memasak -.-"

xptot.....mmg xptot....

orang kata,,suami boleh tinggalkan isteri yang cantik tapi susah nak tinggalkan isteri yang pandai masak ....

dah ape kaitannya?? -.-"

ok,, itu mmg fakta kott........

xpe nnti sye bljar msak smua jenis makanan....tringin jgak nk msak western food,,,Korean and also Japanese cuisine....Italian pon bez jgak kot....

> hmm ... yummy <

Monday, December 19, 2011

3 hari lagi.....

mengikut masa yang sebenar...memang 3 hari 2 malam....tapi tolak waktu tdo,,pengsan,,berangan,,blurr dan sebagainya,,....sebenarnya tinggal lebih kurang berapa jam je lagi.....huhuhuhu.......

 BERDEBAR ATAU TAK SABAR ???

kalau tnye sye ?? opcozz la xsabar.....berdekad-dekad dah menunggu......tp tipu la klau xberdebar.,,.cume kurang sket r....maybe hari ambek result tu bru ase berdebar kott.....huh ~ excited ni nk ambek result....jmpe kwn2....tgok skolah aizek yg hensem....thu dpt brpe A.....bla33.......

tapi yang penting,,mesti straight A's.......insyaAllah.......klau dpt 8A,, maybe ade chance nk dpt msok SESTER.....mmg skelas xde keje dh berpakat nk apply sester....( sm sains KT ) ....tp dlm mse yg sme sye nk apply jugak skolah sains dungun and sesma. . . .sbb 2 abg sye prnh skolah situ,, so boleh apply laa. . . cume kene interview la kot.... -.-"

apapun,,,....gud luck untuk smua yang bergelar form 3. . . . .!!! ^_^

Thursday, December 15, 2011

SURVEY :: sile like button fb di bawah ni klau anda 16 thun dpan ;)

hikhik :)

Tuesday, December 6, 2011

HOLIDAY IS KILLING ME !!!

wuuuuuhuhu.....bosan tahap dewa dewi dengan cuti akhir tahun nieee.... !!! duduk rumah jee.....pastu tiap-tiap hari the same old thing yang berlaku,,... which is makan,,tido,,tengok tv,,, dll...........hwarhh tak sabar nak tahu result PMR.....malangnye lambat lagiiii derr........8 tahun asee baruu nk kuar,,,.....haisszz........nyaris2 mati mengejut dah ni thu x? sebab bosan punye pasal......nasib baik ade beberapa ubat yang dapat menyembuhkan penyakit bosan sye......tapi keberkesanan die cume 0. 0001 % jelaaa.....haha kiddin2, , ,ade laa dalam 20% jugak r. ... ... ,, iaitu---->


CTEW KOREA ? -.-"

hmmpphhh btol tu..,, tiap-tiap hari "kdg2" layan gak r cite korea kat chennel 393......yg bez skali cite scent of a woman la kot......sedih r cite tuuu...,,....tapi at the same time klaka la jugak sket...apa yg spesell sangat pasal cite ni ??? opkozzz laa sbb lee dong wook berlakon.......haha......xdelah.......xminat sgt pon dye. . . hehe. . . . laenla klau T.O.P big bang yg berlakon . . . . hahaha. . . . .ok,,disebabkan sye tgah bosan skank ni,, dengan baek hatinye sye nk story-story la sket sinopsis cite ni.......walaupun korg xnak thu pon kn... . . ok,, cite ni pasal sowg gadis nie,, ( lakonan kim sun ah ). . . die ni dpt thu yang die ade kanser and ade 6 bulan je waktu utk die hidup. . . and time tu jugak laa die jatuh cintann dgan mamat ni.. . . ( lakonan lee dong wook ) pastu.... ....... . . selebihnye tgok r sniri. . . . . .

SCENT OF A WOMAN
barisan pelakon....


KOMIK ???

hilang laaa sket bosan.....kejap jela tapi......huhuhu......bce novel bru bezz. . . tp xde novel T_T . . . so antare komik yang sye layan ialah komik lawak kampus kepunyaan abg sye....siri 12 punye. . . . . klakar.... . . hehehe.....komik jepun pon sye layan gak r. . . . cube try beli or bace komik resah hati tsubaki karya yasuko....best gak r cite tu.....lawak,,romantik and sangat best. . . : ) lukisan yasuko ni pun chantekk... . .cover pon menarik. . . .(ade kat bawah). . . komik tu baru je beli smalam......^^


KONKLUSI KESIMPULANNYA :::

bosan + xsbr nak masuk form 4 + bosan lagi + bile la nak kuar result + bosan lagi dan lagi. . . . okeyyy,,,stop that nonsense. . .  -.-" urmmm,,,ckp pasal cuti. . . ,, korg ade study x mse cuti niii ?? hahaha mesti buku *comel-comel* lagi tande belum disentuh. . . sye ??? hehhh 2 kali 5 jeee. . . .tp at least sentuh la jugak. .. belek-belek buku rujukan sejarah form 4 and form 5. . . belek je, xbce. . .jauh sekali nak menghafal. . . tp pfff mmg susah r. . . dh la exam fom 4 & 5 ni subjektif. . . pepun hopefully dpt A r sejarah utk first exam form 4 nanti . . . >abg sye yg cabar sye utk dpat A< ok. . .. we'll see.. . . .. . ( to be continue next year )


P/S ::: THANKS A LOT FOR READING.......and happy holiday : )

T.O.P Big Bang <3 ( obviously the biggest pic in this entry.. . . ..haha )

 

Tuesday, November 29, 2011

SILA CEK DULU SAMA ADA PRODUK YANG ANDA BELI MENGANDUNGI "SLS" ATAU TIDAK!

produk yang mengandungi SLS atau nama penuh dia Sodium Laureth Sulphate @ Sodium Laurel Sulphate sangat berbahaya...bahan ni digunakan dalam kebanyakan shampoo and sabun untuk menghasilkan buih....kenapa ia berbahaya ??? saya pun agak malas nak taip so korang tekan jelah link ni and baca seniri k...hehe.

TEKAN SINI!!!

Saturday, November 19, 2011

MALAYSIA 10-0 INDONESIA

hahaha...ok...stop that nonsense....skarang ni sye tgah happysangatsangat sebab malaysia menang lawan myanmar petang semalam :D haha smpai sakit tekak sye jerit goaalllll !! kalaulah final nanti malaysia memang betul2 skor 10-0,, haihh alamatnya memang hilanglah suara buluh perindu saya -.-" apepun,, saya rasa sedih r sebab indonesia menang 2-0 lawan vietnam,, saya xnak malaysia lwan indonesia final nanti ~~ huhu....papepon,, hopefully malaysia akan menang final nanti and bawak balik emas !!!

:: sorry xde gambar cam biase sbb nak cepat sangat dah ni...pepun,, tenks 4 reading !! bye :) ::

Wednesday, November 16, 2011

HARI-HARI TERAKHIR SEBAGAI BUDAK FORM 3 DI SMKTIZ ~!!!

hai3......sekarang ni cuaca tengah mendung....petanda meatball akan turun.....hehehe...
( baru lepas tengok cerita cloudy with a chance of meatballs )...okayy..hari ni,, 17/11/2011.....dengan rasminya princess akan undur diri daripada SMKTIZ.....no more form three...no more pressure....no more "kelas malam"....( itu kan dah lame lepas -.-" )....hehehe..,, okayy3....so,, sekarang ni saya nak cakap pasal ape eyh??? err,,....tak tahu.... ~ ~


cepatlah bagi idea ~~ nak cakap pasal ape ???


princess' pink brain is loading..........





okayy,, setelah 1 minit 57 saat berfikir ....saya dapat idea !!! sekian, terima kasih.....errr,,..macam tu je ke ?? -.-"



huh~ okayy.,,memandangkan saya pun xde idea nak tulis pasal ape,,saya ambil keputusan untuk letak gambar jee...hehehe..let the pictures do the talking xD
me and my beloved cat,, semek !!!
ini pakwe saye....haha kene tipu :P ni adik laa...encik mubin..
sedang membaca sejarah form 4...hehehe ( acting je )
pinkkk...oh tidak sakit mata xD

hehehe...ok...itu sahaje....ape die ??? nak lagii??? -.-" okay3..,, sye letak one last picture ni!


hahahahaha.....amek kaww

thanks a lot 4 reading ~!!! sekian,,terima kasih ....... ^^

Monday, November 14, 2011

5 TIPS ON HOW TO IMPROVE YOUR ENGLISH

Assalamualaikum...
hye....di sini saya akan kongsikan beberapa tips untuk improve English korg....sbenarnye English sye pon xde la power sgt mcm omputeh or pan-asian ala-ala Diana Danielle or watsoever ann....Tp disebabkan kebosanan tahap dewa dewi yang membelenggu hidup saya, saya decide utk share tips ni ~!! :



1 :: TENGOK CERITA ENGLISH BANYAK2

 sebenarnya tips ni ayah saya yang bagi. and mmg diakui berkesan. klau mule2 tu mmg agak ketidak fahaman sikit apa yang diorang cakap. sbb mereka memang speak english fluently and fast mcm speed racer. susah sket nak catch up. tp lame2 insyaAllah boleh. kene la tgok slalu.

2 :: SPEAK IN ENGLISH

kene lar biasekan diri speak in english. dkat rumah ke, dengan kwn2 ke, ckp sorg2 ke...haha xD ...xkesah laa kn diorg nk kte english kite ni berterabur ke,, kite ni gedix ke,, prasan omputeh ke,,, yang penting this is part of learning...and kite yg dpt faedah. diorang? diorang dpt happee pom tarakss..


3 :: BACA NOVEL / STORY BOOK ENGLISH

sjak kecik sye mmg suke bce buku fairy tale english. tu yg xpasal2 jd princess. hihi. :p ..Actually kite boleh improve english kite secare x langsung ble bce buku2 cerita english ni. nk bce yg budak2 pon xpe. lme2 upgrade laa bce novel pulak. boleh membantu r untuk buat essay. grammar kite akan improve and idea kite pon improve skali.

4 :: READ NEWS STRAIT TIMES

drpd bce berita harian, kosmos atau sinar harian,, ite bce lar newspaper NST. grammar yg digunakan dlm NST sgt bagus n boleh membantu kite. jgn lupe letak kamus sbelah. rujuk la kamus klau ade perkataan yg xfhm. that's how to improve. pas2 catat la perkataan tu. boleh la kite nk rujuk semula.

5 :: 3 WORDS A DAY

kite boleh jugak buat 3 new words a day. contohnya harini kita cari 3 words baru yang belum kite thu, and kite catat perkataan tu. esok kite tmbah lg 3. klau nk senang buat 1 words a day pon dh ckup. x ke klau seminggu kte dpt thu 7 words yg bru ? sebulan dh 30 words yg bru...kn3 ? :) tp syarat dye kene istiqamah laa...hehe

ok....tu jela kot beberapa tips sye yg xseberapa ni... :) hope tips ni dpt membantu korg. last but not least,, klo korg nk improve english, .....................................korg tnye la cikgu english korg sndiri ! xD haha. and ia buakn mengambil satu hari untuk improve,, so kite kena truskan berusaha smpai expert :)

thanks for reading !! sekian, terima kasih :)

Saturday, November 12, 2011

JAWAPAN TERBAIK UNTUK SOALAN YANG MEMBENGANGKAN KEPALA ( serius lawak! )

Soalan bangang yang buat orang lagi bengang!

1) bila orang Nampak anda baring tutup mata
[ soalan: Hyee! Tidur ke?
[ jawapan: Tak la, aku training mcm mana nak mati nanti…

2) imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair, dia mesti Tanya gak:
[ Soalan: Nak repair TV ke?
[ jawapan: Tak la,aku bosan! So sje aku bawak TV ni jalan2.

3) time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti Tanya anda:
[ Soalan: Hyep! Da bangun?
[ jawapan: Ish, aku tengah tido sambil berjalan-jalan

4) kawan anda call phone umah anda dan
[ Soalan: hello?.. ada mana?
[ jawapan: kat sini haa, kat bus stop!!!

5) diorang Nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah
[ Soalan: Eh, baru mandi ke?
[ jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6) anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan Tanya anda..
[ Soalan: Ada orang tak?
[ jawapan: (*Suara Kiut*) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!

thanks for reading!!! sekian, terima kasih ^^

Wednesday, November 9, 2011

IZZY DIZZY BACK TO BUSINESS !!

IZZY DIZZY BACK TO BUSINESS ?? 
ape tu? korg mesti have no idea ape mksud tajuk ni kan......and korg jugak mesti rasa excited gile nk berkenalan dgn budak cute kat dalam gambar ni kan ??? hehehe. budak cute super cute kat dalam gambar ni laaa yang bernama IZZY ASYKIN!!! lebih komersial lagi dengan nama izzy dizzy atau izzy minzy. hehe. sng panggil jea jie....and da most important rule, jgn pggil dye syikin!! knpe ?? ikot suke mak bapak hagemaru dye lar~

SHES BACK !!
yesss...setelah 18 hari 7 jam 56 saat memujuk izzy, -.-" ~akhirnya die bersetuju untuk buat balek belog !! hehe. sanagatss happy!! satu pencapaian yang besar dalam hidup Princess Musfirah.! katanye,, setelah frust yang menonggeng sampai tergolek-golek, die mengambil keputusan untuk shut down belog dye yang comelsangatsangat hudus itu....TAPI3!! izzy suda kembali! gembirenyee. hehe...ni dye blog baru izzy ::


jangan lupe tau untuk follow!!!  rugi sangat3 klau xfollow. and jgn lupe utk bce entry blog ni~! sangad3 best~!!!

ok....itu saje....assalamualaikum!!! tenks for reading!!

Tuesday, November 8, 2011

JANGAN YAKIN SANGAT SELEPAS PEMBEDAHAN ( serius lawak )

Jangan yakin sangat selepas pembedahan...

Rahimi baru saja tersedar setelah menjalani pembedahan dan dia melihat ada dua orang pesakit lain yang berada di wadnya. Dengan rasa lega dia berkata “Syukurlah, semuanya sudah berlalu.”

“Jangan terlalu yakin,” kata Syakir yang tidur di sebelah kanan tempat tidurnya. “Kelmarin mereka meninggalkan gunting di dalam perutku, dan aku harus menjalani pembedahan sekali lagi!”

Izzat yang berada disebelah kiri tempat tidurnya pula menyampuk, “Minggu lepas, aku juga mengalami pembedahan ulangan kerana mereka tertinggal sebuah perkakas pembedahan di dalam perutku.”

Tepat pada saat itu, Doktor muncul di depan pintu dan berseru “Ada sesiapa yang nampak handphone saya?”

?????




TRAGEDI JUS OREN

pada suatu petang yang panas lagi hot.....( bnde sama je dua tu -.-")
seorang budak yang dahaga membuka peti sejok untuk mengambil jus oren.
jus oren tu penuh satu jag. budak tu tuang jus oren tersebut dgn jayanya, tapi.......
( jeng3 )
..........
bunyi drum saspen~

gedebush !!!!!
jus oren yang tadi penuh satu jag habis dalam sekelip mata.
lantai dapur menjadi lautan oren.
ibu pun ape lagi,, mare lerr ! huhu...
budak tadi nk nanges tapi tahan nanges smbil buat muke macho dan blur..
lalu dgn dukasukarelanya mengelap lantai....

pengajaran daripada cerita di atas ialah...
lain kali jangan bancuh jus oren. taruk air masak je. xpayah susah2 nk lap -.-"

persoalannya....siapa budak yang tumpahkan jus oren tu ???

SAYA lah tu. haha.

mse tu hari pertama raya haji. tgah ade kt kmpg...huhu. habis tumpah jus oren satu jag yang penuh...actually dh tuang air and tutup dh pun peti tu. tp peti 2 cam xrapat. so sye bke laa....and then tadaaa....nah...amek kaw jus oren. haha. sedih3...

apapun, slamat hari raya aidiladha ~!
thanks for reading ;)

Wednesday, November 2, 2011

5 PERKARA YANG KIUT TAPI GANAS

1 ::  KUCING !!!
hehe...kucing merupakan salah satu spesis yang paling comeelll....and ganas ~!! saya sangat suka kucing. kat rumah saya pun ada lebih daripada 5 ekor kucing. :)

sleeping beauty =)
comeiinyerr
cat over flowers ;)


2 :: GANDINGAN WARNA PINK-HITAM
pink ~!! my favourite colour :) ! very2 addicted to pink...kiut sgt....and akan jd "kiut tapi ganas" bila bergandingan dengan hitam. great chemistry....black and pink ^_^

i wish that this is my wedding cake~ ^^
pink and black room


3 :: NAJWA HANIM !!!
hehehe....siapa lagi kalau bukan najwa hanim~! sgt kiuttt tapi ganasss.....hehe. muke babyface tapi rockers...tapi seganas-ganas najwa pun dalam hati ada taman =) hehehe...

bdak tomeyy
najwa hanim mengganas !! hehe
cute!

4 :: ANGRY BIRDS !!!
hehehe...kiut tapi ganas. actually saya pon xprnah maen game angry birds. tgok adek sye maen ade laa. :)
anti-babi xD
5 :: JANG GEUN SUK !!
dia ni korean.. ( tgok nme pon thu lorr =_=" ) die ni Jang Geun Suk,, yg brlakon sbagai Hwang Tae Kyung dlam crite 'He's Beautiful' tu...best sangat crite 2. korg try r tgok ;) ..die sgt kool and ganas. ( dlm cite 2 laa )..and yg pling pnting bg sye die cute ! uhukhukhuk...terbatuk la pulak..

Jang Geun Suk

kiut tp ganas ke ??

hehe...itu sahaje...tenks 4 reading :) assalamualaikum..sekian, terima kasih ~!


Tuesday, November 1, 2011

nama bunga yang pelik :: YESTERDAY TODAY AND TOMORROW


unik, pelik tp benar. panjang d0whh nme bunga ni....yesterday today and tomorrow. klakar kn ? hehe. pdhal kot mlayu nme bunga ni bunga bedak aje. kot omputih berjela-jela pnjg. btw, sye dpt thu nme bunga ni bile satu hari tu sye prgi rumah Norish Eisyiqkin. byk gle bunga kt halaman rumah dye. comey3. and norish dh jd mcm pemandu pelancong sye pulak. hehe. melayan karenah bdak ingin tahu mcm sye. habis satu2 bunga sye tnye. and bunga yg pling pelik.....bunga ni~!--->

YESTERDAY TODAY AND TOMORROW :: ( memule ingt norish gurau je upenye btol :D )
purpliscious 

name saintifik :: brunfelsia pauciflora
knape diberi nme yesterday today tomorrow ??
--> sbb bunga ni diberi nme yesterday today and tomorrow adalah kerana mse mule2 bunga ni tumbuh,, wrnenye akan mnjdi purple,, and then brtukar mnjadi purple pudar and last skali mnjd putih. interesting kn ??
kelebihan :: bau wangi ~!!! ( sbb tu org pggil bunga ni bunga bedak )

anyway,, trime kasih kpde norish selaku pemandu pelancong sye yg comel~!! :)
:: fb :: Norish Eisyiqkin
hehe...norish eisyiqkin pencinta bunga
itu sahaja.....apapun,, semoga hari ini lebih baek dari smalam n esok lbih baek dri hrini! :) 
~sekian, terima kasih ~!! tq 4 reading >_<
saranghae readers ~!!!

Monday, October 31, 2011

hensemmm x ??

dennis oh....kpop artist..hensem ann ?? hehe. xthu nk post sal ape...post jela psal dennis oh niyhh...haha...muke die mcm firdaus classmate sye....6ti sye upload gmbr firdaus k. biar letak sebelah2 gitu dengan dennis oh.

~~~ HaPpY ~~~

happy for farah sofea...
congratss sbb mng jOhan pertandingan pengisahan tokoh sempena bulan bahasa peringkat negeri terengganu...hehe

td sye n kwn2 sye jd penyokong setia kt sekolah teknik ( venue prtndingan )
mmg bezz farah buat persembahan.
nyway,, gud luck utk pringkat kbgsaan 6ti.

--- kekangan idea nk taip ape ---

--- es0k sye update --- ~!

--- sekian, terima kasih manyak2 ---

Friday, October 21, 2011

apa yang saya sedang lakukan sekarang ?

i'm eating my nexus.....huhu......okayy....the problem here is,, why am I speaking-speaking like "white people" ???  hehe.....i'm in my "English" mood.....urmm.....okay....today i want to story-mory about a blog......i "tabik" lah if you can see this blog for just 10 seconds......hehehe.....for those who had heart attack,, plizz duntcha ever2 click this link ::

http://www.kari-ngeri.com/



ok2.....no more english2 ok.....back to my hometown Malaysia.........actually ade laa seorang kwn sye mrangkap ex-musuh sye yg agak sengal....nk knal ?? haaa korg  tkan link fb ni :: Lemp Loy
die yg sruh sye bkak blog tu......huhu......nk wat cmne die kn "terlebih baik hati" gitu..
hehehe....psanan sye kpada "Lemp Loy" bukan nama sebenar,, trima kasih........"sgt2".....
:P
ikhlas =P

sbagai blasan,, sye ltak gmbr awk kt blog ni...hua3.....jgn mare~



hehehe...kecik je...klau bsar sgt takut org laen mati mengejut je tgok gmbr awk ni annn..."huahuahua">evil laugh<


Thursday, October 20, 2011

DEAR IZZY.......from your besties, MUSFIRAH~

hai izzy....
saya harap awak akan baca post saya ni...
pasal awak s0rg je ta0...hehe :)
saya xsangka awak tid0 lbih 3pg semata-mata sbb baca post2 lama saya...
trima kasih laa sbb baca post2 lama blog sye......yg xsberapa sgt..hehe msti bosan kn??
btw,, selama kita bersahabat untuk temp0h hampir 3 tahun ni, saya harap awak maafkan segala salah silap saya terhadap awak....
dah banyak kenangan kita simpan....bersama renzfer,, n kwn2 laen.....
saya harap kalau naik form 4 nanti kita ditakdirkan berpisah and taksamasekolah lagi, kita akan still keep in touch....
and awk jgn lupa saya! ;)
saya pun takkan lupakan awak...
janji dengan saya awak akan dapat straight A's SPM....
kalau kahwin nanti jemput tau!!
and last but not least,,
trime kasih sbb sudi berkawan dgn saya..
and k0ngsi susah senang 2gede-gede...
trime kasih sbb awk bg donut cwitcokelet tu......and sume2 yg prnh awk bg...
and sorry sebab awk xsmpat mkn pon kek burfday sye 2.....>_<
pepun,, h0pe that u'll oweyz be happy.......:)
jgn lupe sye taww..
dan saya akan sentiasa melawat "rumah kuning" awak klau saya msok SBP nanti...time outing laa..tp prkara 2 takkan terjadi....sbb sye thu awk pun akan satu skolah dgn sye....kt SESTER kn?? hehe. klau cam2 sye akan sentiasa melawat dorm awk laaa....cat la dorm awk kaler kuning... xD
6paknya sye dh berimaginasi terlebih dh ni........ok dh2 laa 2 kn..

hehehe..
byebye jie..
assalamualaikum~!!



eazy yg kiuttt miutttsss..

P/S :: sorry 4 da karangan espiem....hehe....bored rite ??

Tuesday, October 18, 2011

kebosanan.........

hmmm.......PMR dah lepas.......lepas PMR tu memang rasa happy gila gaban....tapi hakikatnya,, =_="....macam tulah......kebosanan terus membelenggu kehidupan saya..........nak duduk kat rumah,, takde pape yang boleh saya buat. tengok TV ??? takde cerita best lahh....kemas rumah??? haha. kelakarnya musfirah buat lawak. urmm,, baca buku ??? dah puas dah baca buku selama 3 tahun saya hidup kat bumi aizek ni.......SO,,,,lebih baik saya pergi sekolah....yup.....sekolah menengah kebangsaan tengku intan zaharah. at least ada la jugak bende yang saya boleh buat........contohnya macam lepak dengan kengkawan ke........xpun saya boleh makan mi sup ayam kantin......yummy.....mi sup ayam kantin sekolah IZ memang da best.....memang akan ramai orang akan berpulun-pulun pergi beli mi sup.....hehe....yang paling best skali lada dye laaa....pergh,, pedas tapi bezzzz. memang jadi satu fenomena laa ann kt sekolah ni. dulu time sye f0rm 1 saya letak lada 2 sudu jee......kire freshie lg laa. pas2 start ltak 6 sudu.......lame2 tambah 7 sudu......and then bajet terel, saya letak 10 sudu.....hehehe. mmg gile. sekarang sye kekal dengan lada 12 sudu. hihi. takut nanti kalau makan pedas sangat, dapat appendix pulak kann....tapi xpelah,, nak buat macam mana, mi sup sedap cangat. hmm....macam takde kerje je crite pasal mi sup ni........hmm.......kalau kat sekolah,, biasanya bdax f0rm 3 akan pergi dekat makmal komputer......buat apa?? buat apa lagi, maen tenet ah. bke fb, maen game, bla3......hmm.....skarang ni saya tgah ada kat makmal komputer skolah la ni......hehe. bosanla on9 facebook. xde pape yg menarik.... sebab tu laa saya tetibe je buang tebiat tulis karangan panjang utk post entry.....haha xD.....saya tahu xde sesape p0n ade hati nk bace post berserabai ni......siape laa suke karangan panjang ann??? tapi kepada yang baca tu, terima kasih sangatsss2.....hehehe......k lah.....itu saje kot....last but not least, kepada pak cik, mak cik, pakwe, makwe, uncle, auntie, adik, kakak, abang, dan perkara yang sewaktu dengannya, good luck! good luck utk ape?? pape jelah =_=".......k...assalamualaikum. 


sekian, terima kasih....

hmm.....xbest la ann klau xde gmbr.....so sye ltak jela random pic....


Hwang Tae Kyung :) ~He's Beautiful~


Monday, October 17, 2011

apabila kucing menjadi gangster

heeheehee....chaiyok2 terengganu lwn selangor mlm nie....sye tukar bulu kaler itam putih untuk terngganu taww!! meoww
meoww.....meow-meow ade jual karipap....
waaaa.....nk karipap!!! nk karipap!!
comel kan kucing-kucing kat atas ni ??? hehehe........jom tengok gambar kat bawah ni pulak -->

choki-choki sudah habis bro!!! hahaha >_<

hahahahaha......kiut tapi ganas.....kucing gangster ?? hehe. itu saje....k lah,, bye!! =)


sekian, terima kasih

Sunday, October 16, 2011

sebelum couple & selepas couple....





SEBELUM COUPLE :

L: ye! abg dah lama tunggu saat ini!

P: abg nak tinggalkan sayang ke?


L: mestilah tak? tolong jangan fkir macam itu. tak mngkin terjadi!!

P: abg cintakan sayangkan?

L: ye, setiap hari.

P: abang pernh tipu sayang tak?

L: Tak! Kenape sayang selalu tanye macam itu?

P: abang akan selalu keluar dengan sayang tak?

L: setiap kali ada peluang abang tak akan lepaskan.

P: abang akan pukul sayang?

L: giler ke?abang bukan lelaki macam itu!

P: boleh ke sayang percayakan abang?

L: yaa!

P: sayang!

.
.
.
.
.

SELEPAS COUPLE:

( cube try baca dari bawah sampai atas pulak ) 

HAHAHA.....lawak3 xD

taken from Khairul Daniel's post

Saturday, October 15, 2011

jom berkenalan dengan izzy!!!

ape senyum2??? hehe...ni lah insan comel bernama izzy "asykin"....opsss...salah....izzy je xde asykin....
izzy!!! jgn tensen2..... :) jgn mare sye tulis psal awk kt blog sye :) ngee~
izzy ni seorang yang happy go lucky,, comel,, bam-bam and gile2....errmmm,, eh2?? spew mamat "terlebih hensem" dlm gmbr nihh???? hehehe......sye pun xthu spe....tp di mne ade izzy,, di situ ade "dia".......semoga berbahagia!!! :)


oke....datz all.....untuk maklumat lanjut,, sila ke facebook izzy :: eazy renzfer :: dan tanya seniri dia.......ok chow!!! >.<

sekian,, terima kasih !!!