BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 30, 2012

exam smakin hampirrr..........

exam.....................
tidakkk..........
pesanan saye,,
study la awal2 krane anda akan menyesal saat2 exam nk dkat gile.....
nk kene back up balik ape yg tertinggal ....
nk study byk...
nooo....
bai...
nk g study sejarah...
doakan sye xtdo time study bab 3 sejarah fom 4...haha

Thursday, April 26, 2012

ini room mate saye..

okayy.....
pade pagi jumaat yg indah ni...
sye nk bercerite pasal seseorang....
seseorang yg sangat
GORGEOUS....
( boleh la 0.01% haha )
BAEK HATI....
( umm...baek tu ade la dlm 40%....jahat 60% xD )
RAJIN...
( tapi suke tdo dlm kelas )
dan orang itu ialah................
...........................
...........................
.............................
..................................
........................................
( bunyi drum saspen )
....................
........................
..............................
........................................
( dup dap dup dap )
.........................
HANI SYAFIQA!!!
hahaa....


nama diberi : HANI SYAFIQA
gelaran : honey
umur : 16 tahun
keistimewaan : gorgeous dan gila-gila
tarikh perkenalan dengan saye : 31.1.2012
hometown : KL

yeah.....haha....ni la budaknye....room mate sye......sbenarnye dh lme dh nk post psal die....tapi xterpost-post smpai sekarang......

ok....ikuti lah kisah jalan cerite aku dan honey :::

PERTEMUAN PERTAMA:

okayy......first time sye jumpe die......mcm blur-blur sket......masing2 xknal.....agak awkward jugak r sbb kat sester ni satu bilik 2 org je......so aku kene berkomunikasi dgn die jela.....haha....masing2 xknal.....time tu aku tengok die normal lagi la.......baek lagi laaa.........haha............


PERTEMUAN PERANGAI SEBENAR:


HAHAHA......lepas dah lame sket tu...terserlah laa kegilaan hani......sye bru thu die ni seorang yang sangat gile-gile...happy go lucky......and baek r jugak.......

klau perasan kan,, tgok muke die 24 jam macam tengah senyum.......itu la pasal.....memang muke die muke orang senyum......die xsenyum pon nmpk mcm senyum......

hani....senyum sikittt......haha
die ni peramah la......rmai yg suke die.....aku pon suke je die..... ( kembang hidung honey klau die bace...haha )

and yang paling penting......die sangat gorgeous.....kepade sesiape yang berkenan kat die boleh la mesej-mesej die kat nombor tepon die ni..... :::

0123456789

CHEMISTRY ANTARA AKU DAN DIA:


aku dengan hani memang ade chemistry......bukan chemistry yang kite blajar kat skolah tu....chemistry ni maksud saye keserasian r.....cmne ek nk ckp....korg faham2 seniri ah...

hmm......nk ckp persamaan kiteorg memang banyak.....ni ha aku list kan :

1. suke pink
2. banyak minum air
3. suke pedas
4. gile-gile
5. suke lagu sentimental
6. suke kucing
7. minat org yg same
8. comel ( hahaha....perasan :P )
---> ye,ye...aku tahu aku xcomel
9. suke mkn dlm kelas
10. dan lain-lain ~!

okayyy......persamaan kiteorang dari segi group atau cmne ek nk ckp.....ah senang korg bce je lah :

1. se-room mate
2. se-kelas
3. same2 terpilih jadi chefron ( waiter dewan makan sester xD )
4. same2 dpt masuk speech choir
5. se-mentor-mentee
6. se-rumah ( rumah BETA~)
7. seeeeeee-lase rabu khamis jumaat sabtu.......
8. ah aku pon x thu...
9. yang penting se-hati sejiwe
10. yayyy....cukup pon 10.... xD


KETIDAK-SAMAAN ANTARA AKU DAN DIA:

aku dengan die xsemue same.....yelah kan kat dunie ni mane ade due manusie yang semuenye serupa....sebagai contoh,,kat sester ade kembar huzaimi dan husaini...walaupun sampai sekarang aku xboleh beza mane satu huzaimi,,mane satu husaini.....tapi diorang still ade perbezaan masing-masing....tapi kadang-kadang perbezaan tu lah yang mengindahkan lagi satu-satu perhubungan tu....betul tak??

.....( bunyi cengkerik menandakan xde yang menjawab )..........

okay,,okay....xde org yg bce blog aku...apesal aku gi syok sendiri tanye soalan...haha
back to the topic........

perbezaannye....aku nk try r list cukup 10 jugak ::

1. aku ske lagu kpop...honey kureng sket...
( jap2...nk tukar setting "aku kau" jadi "saya awak" jap..)
2. name saya musfirah....name die hani.....
3. rumah sye kat dungun...rumah die sesat kat KL
4. saya mkn nasi lemak kat kantin gune tangan...die gune sudu garfu....( al-maklumlah org key-eel.....haha)
5. hmmm.......hani tinggi.....saya....ermm...entah.... -.-"
6. ape lagi???
7. hidung hani mancung.....hidung saya normal
8. hani "calon PRS sester"....aku "calon BTP sester".....
 BTP???? ha'ah...calon Budak Tak Pakai sester...haha
9. ummm......hani ni gorgeous...aku biase-biase je.
10. last skali.....hani, hani laaa...saya, saya laa.....xthu nk ckp cmne

kesimpulannya...

okaayyyy....nampaknya dah lama saya tersesat kat anjung sibe rsester.....saya patut start study dulu......jangan buang masa!!! exam dah dekat!!! bai nak makan pagi.....( dah pukul 11.28 dah pon bru nk makan.... -.-" ) and nak study!!! okeee......

kepade hani yang akan balik isnin ni.....selamat bercuti kat rumah.....bez la boleh balikkk.....tapi pemalas tak pergi kem sejarah hari sabtu ni....hahahaha.....

bai semue !!!!

P/S :: kepade bear,, terime kasih kerane ambik berat pasal short video...pesanan sya,, jangan jadi sakai! hahaha...bear hensem...


ini tidak adil~!

pernah x korg bersemangat dlm satu2 perkare tu, untuk kebaikan semua dan atas rasa tanggungjawab terhadap organisasi tu,, lepas tu org laen layan korang macam tunggul kayu dan langsung xnk bekerjasama?

serabut! serabut!
contohnye la kan......saya straight to the point jela........ade satu situasi tu kite kene buat short video antara kelas....and korg rase semangat and buat mcm2 untuk jayakan video tu........lpas tu ade la segelintir hamba allah dlm kelas tu yang lepas tangan and tanggungjawab......sampai org terpaksa tunggu sampai pukul 4 dari pukul 3........

eh mujur tau org nk tolong buat skrip and gerakkan video kelas tu untuk hantar sebelum tarikh tutup....so korg agak2 r kan....xpayah la selamber badak je nk ponteng la......merungut la......tolak tugas la......macam die sorg yg penat....mcm la org laen xpenat.......yg sye rase sedihnye.....ade la beberapa ahli kelas yang sangat2 baik hati dan bekerjasama jadi mangsa "ahli" kelas yang xthu erti KERJASAMA tu.....
one, two, three....action!!!
kan kalau kite bekerjasam kan senang.....kerje pon cepat je siap.......ini tak,, date due nk hantar video tu sabtu pagi.....tapi hari khamis ni ade lagi 3 scene xbuat.....dah la video tu nk kene edit dulu..

kalau setakat sekali tu.....ok,,,fine......xpe,,,boleh dimaafkan.......tapi dah kalau sampai level kritikal tahap dewa dewi tu memang lebih r.......byk kali dah mintak kerjasama tapi ramai yang buat lebih kurang je......kadang2 rase malas nak layan pasal hal ehwal kelas ni.....tapi karang kalau aku xmasuk campur lain pulak jadinye.....sampai kiamat xgerak.......kadang2 aku rasa macam ketue kelas pulak........padahal aku ni ketue kebersihan je pun..ade ke kaitan tugas cek manusie sapu sampah ke tak dengan hal2 buat video ni ???

yes.....diorang tak suruh pun aku ambil tanggungjawab direct video tu.....tapi at least kerjasama la sket...mujur la org nk tolong. kadang2 rase mcm malas nk masuk cmapur....lantak korang lahhh.......dah semua buat perangai lebih kurang.... ( okay,, xsemue,, segelintir... )

kadang2 tu rase jelez la jugak dgn kelas laen yg buat short video sama2....no hal....juz buat siap bnde tu same2....DONE......habis cerita,,,fullstop.....buat semua pun sama-sama...susah sama-sama,, senang sam-sama......hmmmm......panjang pulak aku tulis ni.....xpelah....nk buat panjang lagi....biar padan dengan muke korang kene bace sampai habis....muahahaha ( xde org bace pon padahal......) yes....xde org bace...aku dh melalut.....memang.......aku stress ni.......

tulis cerite pasal kerjasama ni teringat pualk cerita wonderpets......kan best klau ahli kelas aku mcm wonderpets je....haha......ape yang penting,, KERJASAMA~


ok.....semakin panjang dan panjang lagi.......

dah la dulu mase nk buat keceriaan pun aku yg bersungguh skali....tapi xkisah r tu....sebab kite buat same2.....tapi happy gile r kelas 4 Al-Batani dapat johan promosi kelas.....( amek kaw pecah rahsia kelas ape yang ade ahli yang xbekerjasama tu...) hehe......

kesimpulannya,, janganlah menulis karangan SPM di belog sebab xde org pon nk bce....inilah yang dikatakan syok sendiri.....dah emmang aku nk syok sendiri pon....biaselahh.....release tension......kesimpulan kedua pulak,, klau kelas korg ade kene buat pape tu,,,tolongla bagi kerjasama walaupun sedikit...jangan jadi mcm kelas 4BT.........kesimpulan yang ketiga,,,mintak maaf klau org yg bce blog ni ade terguris ke.....ape ke......and aku hrp short video kelas aku dpt menang la.......walaupun cakap xserupa bikin...

ok......tu jelah........siape yang bace dari awal samapi habis and xtertinggal satu perkataan tu.....terima kasih.....tapi nasihat saya,,lebih baek korang bace buku nk exam....hak3.....and sye hrap org yg bce tu x gile ye sbb kebosanan tahap gaban membace post ni...

ok...dah, dah....enough with the typing musfirah.....start study tu haa.....

oklah aku nak naek bilik tingkat empat aku....( untuk pengetahuan org yang kepelikan kerana bilik ku di tingkat 4, sebenarnya aku ni duk asrama,,,kat SESTER....tu yang bilik sesat kat tingkat 4 tu haa....) ok.....bai....doakan agar saya selamat naik dan x jatuh tannge....and doakan roomate saye slamat sampai kt KL....yup....my roomate,,,hani syafiqa balik hometown die....KL.....budak pemalas xnk pergi kem sejarah sabtu ni....hahaha......
babai honey....have a safe journey......( bas pink...i like )


ok dah!!! ni perenggan terakhir......sebelum aku terlebih cakap dan melalut sampai ke laut china selatan,,, saya sudahi entry blog ini dengan assalamualaikum w.b.t....................................

( TAMAT SUDA~ )

Tuesday, April 24, 2012

assalamualaikum...
dah berkurun dah tinggalkan blog ni....
mmmg bz gle kat sester ni.....
xde mase nk bukak2 blog ni...
ni pon sye mencelah di tengah2 ke"busy"an utk meng-update blog ketinggalan zaman ni...
bukannye ape..
agak stress r kat sini....
byk sgt aktiviti...
okay.....
aktiviti byk 2 xpe...
tp dh klau org2 yg msok aktiviti tu xreti nk bekerjasama tu...,,,
rasa cuak la jugak...
sye xpernah gune blog sbagai tmpat luahan perasaan...
ni fes time r.....
tp mmg sepatutnya dlm satu organisasi tu kene la ade kerjasama...
jangan la asyik2 aku je yg bersemangat...
yg laen mcm........
ah xthu nk ckp ape...
semua merungut....
semua xnk bekerjasama....
ade yg lewat...
ade yg xdatang terus..
ade yg buat2 xkisaH.....
mcm sye ni tunggul kayu pon ade....
jadi kesimpulannya,,
nasihat saye kat korg.....
dlm satu2 kumpulan ke, kelas ke, organisasi ke,,,
tolonglah ade kerjasama......
jgn la asyik2 nk merungut.....
lg xleh trime yg xnk buat pape langsung...
jadi renung-renungkanlah......


------------  :( -----------------------