BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 28, 2010

MAEN HUJAN !!!


hello...moshimoshi ! (hehe speaking jepun sket) 
hujan???
well...klau hujan mesti ade kaitan dgan demam,,
demam???
ade aku kesah? haha. sye ni katang...xdemam punye...
hehe
so,pde cuti yg total membosankan nih...tetibe hujan turun...
*aku dlm mind ni dah set dah nk maen hujan*
dan...(Perbualan dahsyat dua beradik)

adik : sirah,(pggilan aku dlm femily) jom maen hujan?
aku : haa! jom! lpas mkn megi r.

haha...rite on spot kn?kn?
so pde petang yg berbahagia itu, sye dan adik sye masak megi+cili api...mmg berapi
lpas tu....ape lg! maen hujan la!
hahahha...sounds like kanak-kanak ribena..
tp mmg aku mcm tuh...um0 nk msuk 15 dh...tp mcm budak 4 thun nk ms0k 5...wakakaka
yes...mmg...ni la formula nye..formula terbentuknye 2 kanak2 ribena :

AKU YG TERLEBIH RIANG + ADIK AKU YANG TEROVER RIANG = CHAOS!

HAHA...memule tu aku kuar, kutip bunge jarum...ala...yg boleh buat sambung2 tu...
then aku sambung2 jd bulat and pasangkan kat kucing aku. hahaha...konon2 nye jdi rantai lar...
NAMA : SEMEK.. hehe..comeyy kn?
Then si semek nih boleh pulak cabut rantai tu then mkn. hahaha! (xmkn p0n..just geget :P)

setelah menanti selama 14 minit 57 saat...

HUJAN ! HUJAN! HUJAN!
yes!! lpas tu hujan~ :D
adek sye pon amik la payung...
sye pon amik la salah satu stok payung yg belambak kt rumah
then hujan makin lame makin lebat...
sye nk serang adik sye, so sye pusing2 la kaki payung tu...(konon2 nye terpecik la kene kat adik sye,,pdhal xde effect sgt pon..haha)
lpas tuh adik sye...ape lg....amek ko! hahaha...die terbalikkan payung tu camni...
and then die lempar air yg die dah kumpul dlm payung tu kene kat saye! hahahahha! gile..

saya pon ape lg....serang balas !! sye pergi kat tempat air melimpah dari atap tu....and then sye kumpul3...hehehhehe....sye pon,,ape lg...sye gi kat adik saye,,,SERANG! huahahaha! habis basah die kene! sampai terminum-minum skali air hujan. haha! sye oke aje...sbb sye smpat mengelak serangan adik sye...haha.


And then....DUSH!! pdn muke sye! haha...xsempat mengelak serangan adik sye...habis basah....then lepas dh puas maen skill serang2 pakai payung terbalik nih...masih xpuas....lpas tu..

kiteorg bukak pulak paip kat depan rumah tu...hahaha!
saya yg conquer paip tu...hos die panjang,so boleh la nk serang kaw2...haha! habis basah adik sye...smpai
terjerit-jerit die...ade skali tu die jerit kuat sgt...sye dh saspen dh mak sye dgar...haha...and then...told ya...

mak sye kat dpan pintu!!! ayoyo...kan dh kene tu??? haha. so kiteorg p0n tunduk muke ms0k rumah..haha
dgan baju yg basah nye...wakaka...(apep0n,,walaup0n kene mare,ttp bez dpt maen hujan :)

klau korg nk maen,maen la. gune r skill terbalikkan payung tu...hahaha ! tp lpas maen hujan, straight away mandi...klu x,,boleh demam. tgok sye, xprnah demam maen hujan (ececeyy...bajet terrer) haha. 

P/S : adik sye siape?? jeng3...mubin! hehe. search je kat fb... ( nor azmi mubin). 
P/S : nk maen hujan dgn RENZFER la pulak nanti2...hehe


Tuesday, November 23, 2010

tragedi ACCESS DENIED

dan tangan ni...
for many hundred thousand million times
nk bukak facebook...
dan ka chink!


Access Denied (policy_denied)

Your system policy has denied access to the requested URL.

For assistance, contact your network support team.


Tak rse mcm sakit hati ke??
uwaaaa !x2
xley r bkak facebook
bosan derr~
dh la bnyk urusan aku dgn fb
stakat bkak blog, yg xbrpe nk sye reti posting bez2
and bukak yahoo mail....yg xbrape kwn2 nk gune.....
kosong der...
bukak youtube pon xleh....
huhu~
padan muke saye.
tp nk maen fb~~~
fb ley bkak dlm pkul 5 je...
time tu aku dh blik rumah...
:'(
kebosanan....
kalau kwn2 ade terbce nih..
slalu2 la on9 kat ym...
haha
sye on kt situ je..
ni ha..emel sye
sirah_07@yahoo.com

P/S : perhatian kwn2...(kalaulah bace) ...actually,,MMAA bukan ade ape2 dgn sye kayyy....cume my "brother angkat" not more than that~pliz understand.

Monday, November 22, 2010

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki..





Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. :)

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal. 

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-) 

Sunday, November 21, 2010

kebosanan time cuti

cuti..
maybe org akan excited bile dengar
huh ~~
aku,,
cuma kebosanan.

  • pagi bangun.
  • mandi.
  • tgok tv. (drama korea~)
  • mkn.

and  actually nothing...
huhuhuhu......
bosan eahh..
well...arini ley maen tenet,, kat opis parents. maybe ilang sket bosan.
of coz la maen fb. tgah2 nk release 10syen, tup2 access denied. huhhu...yela, sbb sini kan uitm, mmg la access denied.  xley bkak fb unless dh lewat ptg. (weh time 2 aku nk blik ruma da la)

bkak blog jela..  lalalalala ~~ ~ ~
pas2 tgok2 blog org. kacau2 ke sket ,,
hehe :)
uhmm..
mse tgah2 kacau blog org,,ade singgah blog akak ni,, swit cgt..mcm tuan dye,, ch0meyl.
bkak la kal0 rajin :)

hotpenkek.blogspot.com

shes so cute ! mcm ala2 arabian pon ade gak ~ :)
nyway, hev a nice holiday buat korangs sume...


p/s :: 'adik'ku nurul dzaman "gila" ~~ haha ! :P

Friday, November 19, 2010

MANGSA OF THE WEEK

jeng3 ~

NIK MUHAMMAD AIMAN BIN 'ADROS

peniaga-jalanan.blogspot.com




NICK NAME : eman A.K.A busuk
HOBI : kacau orang
KELEBIHAN : saiz kecik suare kingkong
FAV QUOTE : lempang ~~
fb :: I-Man Adruce

hahaha
ni la dye..
adek angkat eazy~

Tuesday, November 16, 2010

SALAM AIDILADHA....

LEMBU ITU INDAH..
hahaha
ayat lame...
lembu2...
harini lembu akan menjadi mangsa..
hehe
xsbr nk mkn lembu !
msti bez....
tp cuti ni bosan gop..
xde bnde nk buat...
mkn + tido + tgok tv = kebosanan thp lembu gila

p/s : nk tunggu result PMR...4 abg2@kakak2 yg tua setahun...:)

haha ! lembu senyum

SEDIH YANG TERAMAT SANGAT

buat 2 sahabatku....yg juga mrupakan ahli renzfer...

NIK FARAH NABILAH MOHAMAD SHAHRAN
                            &
WAN NUR SHAHERAH WAN RAZALI

selamat berpindah....
kami kat SMK Tengku Intan Zaharah terutamanya kita RENZFER, akan sentiasa ingat NIK n SHIRAH....
:(

BUAT SHIRAH ::
shirah..
kalau kat kelas awak slalu hepy..
haha..
ade mse,,
bnyk kali..
awk slalu tipu kiteorg..
dgn fakta2 awk tuh
haha
pndai ngat brlakon..
awk slalu bising2 pasal korea...
dan awak slalu jd yg terbaek!!
xde org dpt gnti awk.....
sye syg awk....lpas ni,, awak dh xde kt sini... :(
slalu2 lah turun dungun......... :)
SARANGHAE SHIRAH !

BUAT NIK ::
nik...
haha..
mmg slalu dgn cerita2 best
xhairan lah klau slalu dpt top syarahan @ brcerita..
muke pon chatek...pas2 slalu ade bile sye sdih..buatkn sye hepy tgok mke nik yg chantek..
hehe
best student...
klau pasni nik tade,,spe plak nk gnti..
nik pon slalu dgn prangai...ade la..hahaha
sayang sgt nik..
sepi rsenye klau nik xde....................
:(

p/s : SEMOGA KITE BERJUMPE LG...:)
SYG KORNG !!!!
kiter renzfer tetap 6 ! :)


CAYANK NIK JGAK !



RENZFER with adek amatullah... :)
AMMA (bju oren) PON NK PINDAH...SDIHNYEEE.....AMATULLAH SYAHIDAH OWEYZ JD ADEK KPADE RENZFER ! :) MISS U,, :'(

LME X UPDATE...

YEAH...
SIBUK..
LME X BKAK BLOG

Friday, November 5, 2010

FACEBOOK SAYE KENE CEROBOH!!!

memandangkan exam week,,
sye x on9 la facebook,,hmpir 2 minggu...
lpas 2,,satu hari 2,,saya gi rmah kwn sye,,,nk study
alang2 rumah dye ade tenet,,sye bkak kjap fb sye,,nk check-it-out...
tibe2,,,,, sye tgok profile name sye 2kar jd "musfirah kachak"....pdhal sblum ni "musfirah tomeyy"
(p/s :: haha sye xde lar tomeyy sgt, sje je maen2 ltak nme g2)
ok....klau penceroboh tu just tukar profile name,,sye boleh trime lg,,boleh telan lagi...bleh sye 2kar balek
smpai je sye tgok kat status...............................
mmg gile fed up!
nk thu dye tles ape??
perkataan yg pling disgusting....s18...essshhh! kacau btol
dye tulis : i love cxxxxxx...
argh! mse 2 sedih pon ade,,marah pon ade,,pelik pon ade,,terpana pon ade...satu pakej lengkap lar kire...
huh...
ntah brpe org pulak larh dye chat...itu lg sye xthu...adoyai....
hmm..
sabar jelah....
tp sye rse budak xbtol yg mndai2 ceroboh fb sye 2 satu skolah la dgn sye...hmm...ade kemungkinan,,
maybe ade mse2 tu fb sye xterrrsignout kot...hmm..
lpas 2 ade lar manusie2 yg "terlebih bijak" nk salahgunakan kepandaian diorang..
huhuhu....
sye hrp sye dpt jmpe org 2....wlaupun susah..
k larh bye...

P/S :: exam dh hbis,,merdeka!!! :) tp next year mmg penjare,, penjara!!! :( form 3~~
      ::: exam hbis,,bru thu result math,,92...yay...ok tp kwn2 laen ade yg lg tinggi...huhu..lg2 iqbal...99~salah     pon krtas 2 sbb careless sikiiiiit je..