BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 30, 2014

gurau je....chill...

hahaha post kali ni sangat pendek...

tujuan cume nak bersihkan blog ni pada hari jumaat yang mulia ni laa *eceyyy...

cume nak bagitau ,

sebarang post-post yang berbaur kutukan atau post-post yang kepelikan ,
contohnya ade orang tu digelar poyo ke...ape ke...*hahaha mohon terasa kepada yang terkena

semua tu hanya gurauan semata-mata.....eaahhh....:)

jangan diambil serius ^^

minta maaf kalau terasa....*baik tak saya ? haha

okayy...tu je......

bai ! assalamualaikum .
heee



Tuesday, January 28, 2014

jom berkenalan dengan budak poyo ni !

haishh...malasnye nak update blog -.- .....lain laaa dengan sorang budak poyo ni , selalu sangat update blog dia....poyo kan ? macam perasan bagus hahahaha....*gurau je mohon terasa

hmm..al-kisahnya , nak dijadikan cerita , aku ditegur oleh seorang makhluk yang mendakwa diriku pencinta kucing . kejadian ni berlaku akhir tahun lepas , lokasinya , kat sebuah wilayah yang semua orang menggelarnya , FACEBOOK . =.=

dan di situ bermulalah kisah aku dengan budak poyo ni....kenapa aku panggil dia poyo ??? satu , sebab dia poyo ... kedua , sebab dia memang poyo . ketiga ??? hahaha jawablah seniri , semua org dah sedia maklum . plus , dia gedik . hahahaha .

dia merupakan PKR(penolong ketua rumah) hijau berjaya kat SDAR , abang kepada kawan aku , anak kepada kawan ayah aku , bapak kepada bapak kepada bapak angkat aku , okayy , yang last sekali tu aku reka . -.-' ( yeayy...jom gelak ramai-ramai )

poyo dan perasan comel :P


dan terserlahlah ke'poyo'an nye , apabila satu hari tu dia suruh tulis pasal dia kat blog aku....hahahaha poyo kan ?? gedik tahap dewa . hmm , gedik-gedik sangat nak mintak , ni aku bagi....hambek kaww...muahaha ( evil laugh )

pfftttt terpaksa la aku menaip pasal budak poyo ni....hahaha jangan risau , ikhlas bukan terpaksa , walaupun dipaksa...tapi sebenarnya , budak ni yang terlebih dahulu post kat blog dia pasal aku . special tau , first posting dlm blog dia tu pasal aku , hahaha....tapi tapi , bukan sebab aku ni someone special ke ape , sebabnya , aku lah punca dia terjebak dlm dunia blogging ni.....aku yg request dia buat blog....last last wujudlah satu blog ni , haaa tuan-tuan dan puan-puan boleh la klik kat bawah ni , untuk berkenalan dengan makhluk yang aku maksudkan ni :

http://tukangkarutberceloteh.blogspot.com/2014/01/mushy-mushy-mushy-mushy.html

tu lah die , satu post pasal aku yang aku maksudkan....

dan harini , tercapai laa impian dia nak aku post pasal dia kat blog aku
.....tahniah =.="

hmm...tapi ironinya , dia ni tak suka kucing , aku pulak pencinta kucing....tapi yang pastinya , persamaan kiteorg , dua-dua minat PINK !!! hahahaha....


dah laa...malas nak cerita panjang-panjang . tahniah , ni aku dah post pasal kau , sorry aku tak letak nama pun . hahaha . lekkkk        ( tagline budak poyo ) .
 

tapi aku nak gak letak nama kau . 

TEMOK !!!

hahahaha ! tapi kesimpulannya , dia bukan sesiapa laa , cuma kenalan , cakap pun xpernah . tapi dia spesis banyak cakap gak r dalam fb . aku suke dgar die berceloteh pasal skolah die , pasal korea , kucing , and macam2 lahh....kire sekepale gak ahh...die pon bru lpas spm sme ngan aku . haha tu je . bai !


assalamualaikum.....thanks for reading .

Friday, January 17, 2014

apa aku akan jadi 10 tahun akan datang ?

hmm...tajuk yang agak ambitious ,
apa yang aku akan jadi 10 tahun akan datang ??
baiklah..
tu pun klau dipanjangkan umur ,
yg pastinya , aku nak jd musfirah laa..
tu sudah pasti lah -.-
tak perlu diperkotak-katikkan lagi ,
tp to be more specific , 
mksud aku ,
CITA-CITA aku....
adakah menjadi suri rumah sepenuh masa ?
hahaha jawapan kepada persoalan di atas ,
sudah tentu tidak.....
TIDAK dan TIDAK LAYAK..
aku bukan anak misali atau isteri solehah , 
hahaha statement tak boleh blah ,

ehh nampaknya ada seseorang nak interview aku !!! ( tetibeee )
hahahaha layannn......( syok sendiri layannn =.=" )

stranger : ehh anda cik musfirah daripada blog kopilolipop yang tak laku tu kann ?? ( muka excited )

aku : ( muka blur ) ehh ye , yee...kenapa ???

stranger : macam ni , memandangkan cik musfirah ni dah habis SPM , dan tengah tunggu result , apa yang cik nak buat ? course ape yang cik nak ambil ? bila cik nak kahwin ??

aku : ( dalam hati : amboi kahwin ?? hahahaha no way ! ) errr.....hah ?? boleh tanye satu-satu tak ? ok , ok , ....kalau soal course ni , ikut minat memang nak amek medik je , tapi lepas dh fikir masak-masak , memang tak nak kot.....

stranger : kenapa berubah fikiran ?

aku : memang tak laa nak bagi komitmen untuk belajar bertahun-tahun , dan sibuk memanjang untuk kerja , stress je....spm pon dah stress , apatah lagi nak amek medik..haha lagipun saya ni ulat pon takut , lagi mengerikan , labah-labah...errr tak nak lah jadi doktor ! dah la nyawa yang jadi pertaruhan , saya tak sanggup laa....tapi amek medik tak semestinya jadi doktor kan ?? ahh ape-ape jelah , yang pastinya , cancel amek medik !

stranger : dah tu nak amek course ape ?? ape yang cik minat ? engineering ??

aku : hahaha engineering ?? tak , tak , tak......tak minat ! entahlah , tak fikir betul lagi laa....pening jugak , tengok lah apa nak jadi....kalau ikut subjek spm dulu , memang minat biology , fizik dan kimia ni kurang minat laa....

stranger : ohh....ok lah kalau macam tu , senang cik cakap je nak jadi apa !

aku : hmmm....( berfikir tiga saat ) ahh ! nak jadi ape ? sebenarnya , saya bukan macam sesetengah insan yang lain yang ada cita-cita tetap , dan tekad dengan cita-cita beliau tu , saya tak pernah ada cita-cita yang betul-betul saya yakin , lalu berkata : "hah ! dah tahu dah nak jadi apa !!!".......belum lagi , setakat ni masih tercari-cari lagi. tapi , kalau terfikir nak jadi apa , memang banyak , ( tarik nafas ) ....salah satunya.......
 trutt truut balik semula kepada mood karangan....
pensyarah ! sebab ?? sebab at least dah tahu jadi pensyarah ni life macam mana....berdasarkan pemerhatian la , my parents.....dan kerja jadi pensyarah ni macam relax laa...kot...entah !

kedua ?? hahaha.....sebenarnya saya sangat minat isu-isu alam sekitar ni.....saya sangat sukakan binatang dan alam sekitar.....dan saya benci orang yang menyumbang kepada kerosakan alam sekitar , contohnya buang sampah , open burning dan sebagainyalah.....jadi pernah laa terfikir nak jadi ahli ekologi , ( kalau wujud , wujud kot =.=" ) , tak pun apa-apa yang sewaktu dengannya , tapi masalahnya saya jarang jumpa , atau lebih tepat lagi tak pernah jumpa orang yang kerja macam tu , dan tak tahu pun kerja tu macam mana , so tak tahu lah....

ketiga ???? hmm.....saya memang minat tentang penyakit-penyakit ni , belajar pasal our body , proses-proses bla bla bla ni , sebab menarik la ! sejak kecik lagi sebenarnya saya dah minat....kire time sekolah memang minat bio laa....tapi , saya tak nak jadi doktor ! so maybe nak jadi apa ye ??? tu laa , tak tahu....

keempat ?? haha nak bukak bisnes ??? pernah terfikir....sebab ? sebab dapat banyak duit !! hahahaha macam seronok je.....materealistik tak ? mana laa tahu kan kalau ada rezeki boleh laa buat business online melalui blog ni.....hahahaha masyukk......

kelima ? nak jadi cikgu sekolah menengah kot.....haha sebab saya sangat suka sekolah....tak tahu kenapa...

keenam ?? pernah jugak masa kecik-kecik dulu berangan nak jadi fashion designer wakaka.....sebab suke lukis orang dan fesyen2 walaupunn tak pandai......tapi sekarang tak terfikir pon nak jadi fashion designer ni , haha dulu2 tak matured , tahu ape.

ketujuhh ??? doktor haiwan ! sebab suke kucing dan sedih bile kucing mati....tapi cancel nak jadi doktor haiwan sebab geli dengan spider , ulat dan yang sewaktu dengannya....huhuhu

kelapan ???? ( amboi , banyaknye ) nak jadi pengurus restoran !!!! sebab macam seronok je , kan3 ??? nak hias restoran lawa2 , letak nama restoran tu ikut suke hati.....xkisah lah , pinkalicious ke , mushi sushi ke , hahaha......

kesembilan ??? ( lagi??? O.O ) nak jadi internal designer...! sebab pekerjaan ni pon mcm menarik...dan saya boleh dikatakankan minat jugaklahh menghias... :P

kesepuluh , dan terakhir ( fuhh..akhirnya =.=" ) saya nak jadi penyanyi !!! betul !! hahaha kene tipuu !! mane ade :P lawak tak ?? gelaklah , gelaklaa !! ( ok , tak jadi -.- )

hahaha banyak kan ?? kesimpulannya , bual bicara kat atas hanyalah rekaan semata-mata dan harap boleh diterima akal , huahuahua rasa macam orang gila pulakk , best jugak , cubalah sendiri :P
kesimpulan yang sebenar-benarnya , apa yang penting sebenarnya dalam setiap pekerjaan tu mesti ade minat, tak gune gaji tinggi melangit kalau minat tu takde , hidup xbahagia....and one more !! interview tu mmg penting , xkisah la utk apply scholar or kerja , seriuss ( eceyy mcm la ade pengalaman )...tp interview tu la yg aku risau , haha bab2 ni la yg xbrpe nk pandai sgt , mmg akan jd parkinson la kott xD

dah , terpanjang pulak ,baii !! :) assalamualaikum ! btw tenkss a lot for reading , klau ade , :D

haha nak jadi photographer lakkk :P




Wednesday, January 8, 2014

5 sebab kenapa saya update blog

hahahaha....kelakarnya mcm dh bertahun x update blog yg dh mcm muzium ni..
to be more accurate, actually dh berbulan laa aku x update blog ni
sebab aku malas , and honestly rasa macam SS....( syok sendiri )
hahaha seriously i thought no one yang baca ape yg aku karutkan dlm ni
kalau ade pon , org tu msti terkandas or tersesat dlm blog ni , or maybe ade org yg dh bosan sgt dengan hidup dia ,
and finally , end up reading my blog....( kisah yang agak sadis haha )
apepun ,
aku membuang tebiat meng-update blog yg dh berhabuk ni kerana satu sebab ,
sebabnye,
ok , meh aku nak cerita..

...

so, watak utama dalam cerita ni ,
ialah encik/puan unknown a.k.a lalalala a.k.a tak payah tau nama lah
al-kisah nye,
 nama seperti yg tertera di atas ni , ade post kat chat box blog aku ,
suruh aku update blog aku yg hodoh ni ,
dan atas dasar keprihatinan aku ( cewahh ==' )
aku pun update laahh blog aku....

the end.

...

itu je kisahnye...haha aku rse yg mintak aku update tu aku kenal kot sape....yg pasti orang tu mesti comel tp sakai....betul tak kau orgnye ??? klau btol please leave a feedback in my chat box :D

tahniah laa kau mesti bangge aku post entry ni sbb kau ,

apepon , itu salah satu sebab la knpe aku update blog aku....dan sebab tu jarang berlaku , sbb setahu aku xde lagi org yg meminta-minta aku update blog aku ni...lain la klau aku ni Fatin Liyana keee...irene nadia kee....haha . serious blog ni pun aku buat cume skadar suke-suke , tu pun lepas cikgu sekolah lame aku buat kelas komputer , so terjebaklah aku dlm dunia blogging ni.

cehh "dunia blogging"...haha mcm aku ni popular je.....:p

anyway , kadang2 best je syok sendiri dlm blog sendiri . xmenyusahkan hidup sesiapa dan tak jugak menyenangkan hidup sesiapa ...

mungkin cuma menghilangkan rasa bosan aku 

okay, back to the topic , sebab lain selain dari sebab kat atas ni kenapa aku update blog aku ???

2. sebab aku bosan !
3. sebab aku rasa nak share something
4. sebab aku nak luahkan perasaan aku dengan cara yang unik , iaitu berblogging
5. sebab aku suka menaip dan megedit lawa2 wlaupun xpandai

haha . ok xklakar pun tp aku gelak . ok aku tak gelak tp saje nk taip "haha" . jealous ?

krikk...krikk ~

ok enough -.-''

tu lah critenye......

dah lah .

baii !!! thanks a lot for reading ( kalau ade org bce la huahuahua appreciate sgt klau ade , tq )

assalamualaikum:)