BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 27, 2012

lalala ~

wahhh..
hebat lahh..
dah berhabuk daa belog nih...
haha..
xpelahh..
still nak post..
bosan pulakk pagi2 ni
well...
just nk kate,
yg i miss renzfer so much ~!
amarni, izzy, najwa, shera, nik..
also sume wrge aizek.....
izyan, huda, dayah, jue,...semua lah !

tu saje.

nak jumpe mereka2 nihh..

tapi bulan ni berjalan memanjang...

-,-


Thursday, July 19, 2012

10 perkara first time kat SESTER

semenjak duduk kat sester ( SM Sains Kuala Terengganu ) ni,, byk perkara first time yg brlaku dlm hidup sye....

first time jumpa kerusi xD

ni senarai 10 perkara first time kat SESTER :


1. yg pastinyee,,first time dduk asrama....



no more sekolah harian biasa....no more home....no more TV 24 hours....no more renzfer @ aizek.....just me, my room mate and some sort of bilik segi 4 xbrape nk tepat berupa penjara. ( HAHA overr -.-" )

2. menang acara sukan lari xD

sesuatu yg agak peliks tp bnar....hehe...bru2 ni mse sukantara dpt johan 4x400 meter. n i'm the last runner . huhu. firstly i refuse but then,, terpakse jugak sbb sume xnk jd last runner....best tau bile dh smpai garian penamat.... ( berkat nadia 2nd runner pecut .. hehe ) cam xcaye n sgt happy :))

P/S : penat tahap dewa dewi time dh nk smpai grisan penamat tu. terharu ade akak2 senior, room mate, mentee and class mate yg sanggup turun padang lari sbelah sye time lari. also betarians yg mengorbanklan suara menjerit tahap gaban... meriah gle ^_^

3. berkayak

sgt best :) mmg tradisi kat SESTER ni,, awal tahun tu akan ade kursus berkayak skolah and plajar akan di-pair2-kan ikut suke ati mak bapak sekolah ni....wlaupun penat,, tp best !! pngalaman baru ~

P/S : teringat partner kayak, megat xD

4. pesta durian kat sekolah

satu lg yg unik pasal sester ni, atu hari tu akan diadakan pesta durian...bezz gile...selori durian akan datang and plajar2 sester boleh mkn puas2....fuhh byk gle mkn durian haritu.....

P/S : ade yg xmkn durian....sbb fobia ...

5. naik bukit !

skolah sester kan sebelah je dgn bukit ( bukit besar )...so bile2 mse plajar boleh naek bukit....best kan ? kat atas bukit tu dh la boleh nmpk pemandangan terengganu bandar pesisir pantai....cantik2.....b4 this prnh naek bukit tp dh ade jalan berturap utk smpai kt puncak bukit tu. tp kat sester kena panjat2....xde jalan pon. best...lg adventurous ^_^

6. tgok muke manusia sama 24 jam

kat sini jela boleh dpt. haha. semua plajar dduk asrama so muke same jela sye nmpk.... xD

7. naik tangga sekurang-kurangnya 15 tingkat sehari...

perrgghh...xpayah ckp la....bilik dah duduk kat tingkat empat...ulang-alik pulak tu nk naek turun dari prep. kelas tingkat 2....lagi la ulang-alik. kurus la sye nnti....

P/S : xjugak, mkn byk gle kat dewan makan...hehe

8. tgok bunga api dekat2

caaaannnttikkk gilee......haritu skolah bawak team speech choir gi dataran syahbandar, kuala terengganu utk sambutan jalur gemilang. meriah gile. part best skali bunge api la. dekat gile. dh la cantik sgt5. besar.. msti bez klau 4we buat mcm tu :P

P/S : xpernah couple okee ,, mcm mne nk ade 4we :P ( single is simple )

9. minum air pandan

wekk xsedap. haritu beli kat TER time family day beta.

10. ade musuh :(

yup. kat sester ni sye ade sorg musuh. kat skolah lame pon ade tp tu musuh tipu2 je....kat sini mmg musuh yg sye benci laa...hampir satu skolah thu ( well, kolah ni ade fom4-5 je )....xthu ble nk boleh baek dgn dye tu. tp mmg budak tu xmkn saman pon....dh la classmate meja dkat2 pulak tu. xabe2 gaduh dgn dye. dye 2 mmg over sket r.....

P/S : boboy bukan gegerl...name ? err mimi bukan nama sebenar

Thursday, July 12, 2012

ape itu MUSHY ??? alien kah ?? atau makanan kah ???

MUSHY ???
mushy,,mushy,,mushy ~
korg thu x mushy 2 ape ???
bg yg bersekolah kat sester...mungkin thu....
or yg dh lame knal....
atau dh lme jd stalker sye....jeng3....( bunyi muzik seram )
HAHA...oke.....xde,,xdekk....spe la yg nk stalk aku....perasan.....mcm la kiut sgt :P

ok,ok...kembali kpde persoalan yg bermain-main di benak minda anda dan menusuk hingga ke lubuk hati anda-anda sekalian ( fullamakk ber-BM sebentar xD )

ape itu MUSHY ???
adakah ia sejenis alien??
aliennnn ???
dari planet marikh ?

OH tidakk.....tidakk...

hmm....
mungkin ia makanan !!
ahah ! bingo !

EH2....sory sket.....tu SUSHI bukan MUSHY....dun play2 wif my fevret food okayy

dah MUSHY tu ape ???!!!

serius ke nak thu ???

SERIUS laaa.....

yeeee keeee ????

Iyeeee....iyeee.....seriussss......dueriusssss....tigeriussss....empatriuss....

MUSHY tu ialah............
jeng3....
...............
...............
................
................
( hehe...aku ke part2 saspen ni....berdebar x,,berdebar x ??? )
.................
.................
...................
.......................
( bunyi dram saspen berserta guruh )
.........................
............................
.................................
.....................................
..........................................
( lukis titik lagi....lukis titik lagi !)
................................................
..................................................
.....................................................
.............................................................
haaa...amek kauu....byknye titik...
.........................................................................
MUSHY IALAH......


clue :
bnde ni bertukar-tukar warna...
tapi slalunye die wrne pink...
bnde ni mkn bykkk....
and ade satu je kt dunia ni....

boleh teka ??

haha...mushy tu sye laaa.....kire nickname sye la...
nme sebenar sye musfirah....
tp org pggil MUSHY....
hehe.
nme tu start dari skolah rendah lg....ntah spe tah rekaaa..
msok skolah mnengah ( aizek ) ,, ade je yg pggil sye MUSHY...tp kureng r..

masukkk je SESTER>>>

MUSHY sane..
MUSHY sini....
everywhere is MUSHY...

haha....
kt sini hmpir smue pggil mushy....
peroalannye....
sye suke ke org pggil MUSHY ???
hehe actly xkisah sgt...
tp better pggil musfirah...ade makne....
kan....
tp rmai yg gune nickname....
kat sester pon ade baaanyak sgt nickname......pelik2 lg......
antaranya : bear, sakai, mimi comey, comot, gombel, kubi, dan lain-lain....
haha...biasela kat asrama nickname wajib ade....

keimpulannya.....
klau anda jumpe sye kat mne2...
xkisah la kat skolah ke,, kt shopping kompleks ke...kt kedai pak mat ke....
panggil je mane2....mushy atau musfirah...care nk sebut mushy mcm sebut sushi...

asalkan hidup bahagia...
tp sbenarnye ye ade byk lg nickname....
it will remain as a secret....hehehe....

assalamualaikum w.b.t.....
tenks 4 reading ;)

P/S :: rase pelik ble senior pggil MUSHY....

Monday, July 9, 2012

to pemilik blog

please log out lpas guna k....nnti kna hack bru tau
sincerely...sahabat yg caring

Monday, June 18, 2012

naek bukit besar pakai kasut PVC ~!!!

yeahh..
bru lpas balek naek bukit..
dengan fatihah aka nenek tieyy..
bezzz..
fes time naek bukit pkai kasut pvc...
ok la...
dh ksuntukan mase...
abang ketuia badar dah suruh tutup...
dh lbih 6 stengah...
baiii

Monday, May 21, 2012

KEMERDEKAANKU YANG TERTANGGUH

tanggal ( tak ingat brape ) bulan mei 2012.....

semua budak fom 4 sester melaung kegembiraan...
merdeka la sgt~~
 dan.....
aku.........
................
..............
( bunyi cengerik ~ )
.....................
..................
aku duduk kat sudut kelas meliaht mereka-mereka yang gembire..........
sebab FIZIK ku belum lepas........
adoooyyyy.....
xthu ble nk merdeka.......
x prekse agi fizik...
ni semue salah latihan pusat catur.....
buat time org tgah exam...
tp untung la.... 
boleh study puas2....hehhe...
tp study apekebende nye...
bz memanjang
ok lah..
doakan sye dpt jwb fizik....
huhh...
sume org kte fizik susah..
pape jelah
asal hidup bahagie...
bai.......

Monday, April 30, 2012

exam smakin hampirrr..........

exam.....................
tidakkk..........
pesanan saye,,
study la awal2 krane anda akan menyesal saat2 exam nk dkat gile.....
nk kene back up balik ape yg tertinggal ....
nk study byk...
nooo....
bai...
nk g study sejarah...
doakan sye xtdo time study bab 3 sejarah fom 4...haha

Thursday, April 26, 2012

ini room mate saye..

okayy.....
pade pagi jumaat yg indah ni...
sye nk bercerite pasal seseorang....
seseorang yg sangat
GORGEOUS....
( boleh la 0.01% haha )
BAEK HATI....
( umm...baek tu ade la dlm 40%....jahat 60% xD )
RAJIN...
( tapi suke tdo dlm kelas )
dan orang itu ialah................
...........................
...........................
.............................
..................................
........................................
( bunyi drum saspen )
....................
........................
..............................
........................................
( dup dap dup dap )
.........................
HANI SYAFIQA!!!
hahaa....


nama diberi : HANI SYAFIQA
gelaran : honey
umur : 16 tahun
keistimewaan : gorgeous dan gila-gila
tarikh perkenalan dengan saye : 31.1.2012
hometown : KL

yeah.....haha....ni la budaknye....room mate sye......sbenarnye dh lme dh nk post psal die....tapi xterpost-post smpai sekarang......

ok....ikuti lah kisah jalan cerite aku dan honey :::

PERTEMUAN PERTAMA:

okayy......first time sye jumpe die......mcm blur-blur sket......masing2 xknal.....agak awkward jugak r sbb kat sester ni satu bilik 2 org je......so aku kene berkomunikasi dgn die jela.....haha....masing2 xknal.....time tu aku tengok die normal lagi la.......baek lagi laaa.........haha............


PERTEMUAN PERANGAI SEBENAR:


HAHAHA......lepas dah lame sket tu...terserlah laa kegilaan hani......sye bru thu die ni seorang yang sangat gile-gile...happy go lucky......and baek r jugak.......

klau perasan kan,, tgok muke die 24 jam macam tengah senyum.......itu la pasal.....memang muke die muke orang senyum......die xsenyum pon nmpk mcm senyum......

hani....senyum sikittt......haha
die ni peramah la......rmai yg suke die.....aku pon suke je die..... ( kembang hidung honey klau die bace...haha )

and yang paling penting......die sangat gorgeous.....kepade sesiape yang berkenan kat die boleh la mesej-mesej die kat nombor tepon die ni..... :::

0123456789

CHEMISTRY ANTARA AKU DAN DIA:


aku dengan hani memang ade chemistry......bukan chemistry yang kite blajar kat skolah tu....chemistry ni maksud saye keserasian r.....cmne ek nk ckp....korg faham2 seniri ah...

hmm......nk ckp persamaan kiteorg memang banyak.....ni ha aku list kan :

1. suke pink
2. banyak minum air
3. suke pedas
4. gile-gile
5. suke lagu sentimental
6. suke kucing
7. minat org yg same
8. comel ( hahaha....perasan :P )
---> ye,ye...aku tahu aku xcomel
9. suke mkn dlm kelas
10. dan lain-lain ~!

okayyy......persamaan kiteorang dari segi group atau cmne ek nk ckp.....ah senang korg bce je lah :

1. se-room mate
2. se-kelas
3. same2 terpilih jadi chefron ( waiter dewan makan sester xD )
4. same2 dpt masuk speech choir
5. se-mentor-mentee
6. se-rumah ( rumah BETA~)
7. seeeeeee-lase rabu khamis jumaat sabtu.......
8. ah aku pon x thu...
9. yang penting se-hati sejiwe
10. yayyy....cukup pon 10.... xD


KETIDAK-SAMAAN ANTARA AKU DAN DIA:

aku dengan die xsemue same.....yelah kan kat dunie ni mane ade due manusie yang semuenye serupa....sebagai contoh,,kat sester ade kembar huzaimi dan husaini...walaupun sampai sekarang aku xboleh beza mane satu huzaimi,,mane satu husaini.....tapi diorang still ade perbezaan masing-masing....tapi kadang-kadang perbezaan tu lah yang mengindahkan lagi satu-satu perhubungan tu....betul tak??

.....( bunyi cengkerik menandakan xde yang menjawab )..........

okay,,okay....xde org yg bce blog aku...apesal aku gi syok sendiri tanye soalan...haha
back to the topic........

perbezaannye....aku nk try r list cukup 10 jugak ::

1. aku ske lagu kpop...honey kureng sket...
( jap2...nk tukar setting "aku kau" jadi "saya awak" jap..)
2. name saya musfirah....name die hani.....
3. rumah sye kat dungun...rumah die sesat kat KL
4. saya mkn nasi lemak kat kantin gune tangan...die gune sudu garfu....( al-maklumlah org key-eel.....haha)
5. hmmm.......hani tinggi.....saya....ermm...entah.... -.-"
6. ape lagi???
7. hidung hani mancung.....hidung saya normal
8. hani "calon PRS sester"....aku "calon BTP sester".....
 BTP???? ha'ah...calon Budak Tak Pakai sester...haha
9. ummm......hani ni gorgeous...aku biase-biase je.
10. last skali.....hani, hani laaa...saya, saya laa.....xthu nk ckp cmne

kesimpulannya...

okaayyyy....nampaknya dah lama saya tersesat kat anjung sibe rsester.....saya patut start study dulu......jangan buang masa!!! exam dah dekat!!! bai nak makan pagi.....( dah pukul 11.28 dah pon bru nk makan.... -.-" ) and nak study!!! okeee......

kepade hani yang akan balik isnin ni.....selamat bercuti kat rumah.....bez la boleh balikkk.....tapi pemalas tak pergi kem sejarah hari sabtu ni....hahahaha.....

bai semue !!!!

P/S :: kepade bear,, terime kasih kerane ambik berat pasal short video...pesanan sya,, jangan jadi sakai! hahaha...bear hensem...


ini tidak adil~!

pernah x korg bersemangat dlm satu2 perkare tu, untuk kebaikan semua dan atas rasa tanggungjawab terhadap organisasi tu,, lepas tu org laen layan korang macam tunggul kayu dan langsung xnk bekerjasama?

serabut! serabut!
contohnye la kan......saya straight to the point jela........ade satu situasi tu kite kene buat short video antara kelas....and korg rase semangat and buat mcm2 untuk jayakan video tu........lpas tu ade la segelintir hamba allah dlm kelas tu yang lepas tangan and tanggungjawab......sampai org terpaksa tunggu sampai pukul 4 dari pukul 3........

eh mujur tau org nk tolong buat skrip and gerakkan video kelas tu untuk hantar sebelum tarikh tutup....so korg agak2 r kan....xpayah la selamber badak je nk ponteng la......merungut la......tolak tugas la......macam die sorg yg penat....mcm la org laen xpenat.......yg sye rase sedihnye.....ade la beberapa ahli kelas yang sangat2 baik hati dan bekerjasama jadi mangsa "ahli" kelas yang xthu erti KERJASAMA tu.....
one, two, three....action!!!
kan kalau kite bekerjasam kan senang.....kerje pon cepat je siap.......ini tak,, date due nk hantar video tu sabtu pagi.....tapi hari khamis ni ade lagi 3 scene xbuat.....dah la video tu nk kene edit dulu..

kalau setakat sekali tu.....ok,,,fine......xpe,,,boleh dimaafkan.......tapi dah kalau sampai level kritikal tahap dewa dewi tu memang lebih r.......byk kali dah mintak kerjasama tapi ramai yang buat lebih kurang je......kadang2 rase malas nak layan pasal hal ehwal kelas ni.....tapi karang kalau aku xmasuk campur lain pulak jadinye.....sampai kiamat xgerak.......kadang2 aku rasa macam ketue kelas pulak........padahal aku ni ketue kebersihan je pun..ade ke kaitan tugas cek manusie sapu sampah ke tak dengan hal2 buat video ni ???

yes.....diorang tak suruh pun aku ambil tanggungjawab direct video tu.....tapi at least kerjasama la sket...mujur la org nk tolong. kadang2 rase mcm malas nk masuk cmapur....lantak korang lahhh.......dah semua buat perangai lebih kurang.... ( okay,, xsemue,, segelintir... )

kadang2 tu rase jelez la jugak dgn kelas laen yg buat short video sama2....no hal....juz buat siap bnde tu same2....DONE......habis cerita,,,fullstop.....buat semua pun sama-sama...susah sama-sama,, senang sam-sama......hmmmm......panjang pulak aku tulis ni.....xpelah....nk buat panjang lagi....biar padan dengan muke korang kene bace sampai habis....muahahaha ( xde org bace pon padahal......) yes....xde org bace...aku dh melalut.....memang.......aku stress ni.......

tulis cerite pasal kerjasama ni teringat pualk cerita wonderpets......kan best klau ahli kelas aku mcm wonderpets je....haha......ape yang penting,, KERJASAMA~


ok.....semakin panjang dan panjang lagi.......

dah la dulu mase nk buat keceriaan pun aku yg bersungguh skali....tapi xkisah r tu....sebab kite buat same2.....tapi happy gile r kelas 4 Al-Batani dapat johan promosi kelas.....( amek kaw pecah rahsia kelas ape yang ade ahli yang xbekerjasama tu...) hehe......

kesimpulannya,, janganlah menulis karangan SPM di belog sebab xde org pon nk bce....inilah yang dikatakan syok sendiri.....dah emmang aku nk syok sendiri pon....biaselahh.....release tension......kesimpulan kedua pulak,, klau kelas korg ade kene buat pape tu,,,tolongla bagi kerjasama walaupun sedikit...jangan jadi mcm kelas 4BT.........kesimpulan yang ketiga,,,mintak maaf klau org yg bce blog ni ade terguris ke.....ape ke......and aku hrp short video kelas aku dpt menang la.......walaupun cakap xserupa bikin...

ok......tu jelah........siape yang bace dari awal samapi habis and xtertinggal satu perkataan tu.....terima kasih.....tapi nasihat saya,,lebih baek korang bace buku nk exam....hak3.....and sye hrap org yg bce tu x gile ye sbb kebosanan tahap gaban membace post ni...

ok...dah, dah....enough with the typing musfirah.....start study tu haa.....

oklah aku nak naek bilik tingkat empat aku....( untuk pengetahuan org yang kepelikan kerana bilik ku di tingkat 4, sebenarnya aku ni duk asrama,,,kat SESTER....tu yang bilik sesat kat tingkat 4 tu haa....) ok.....bai....doakan agar saya selamat naik dan x jatuh tannge....and doakan roomate saye slamat sampai kt KL....yup....my roomate,,,hani syafiqa balik hometown die....KL.....budak pemalas xnk pergi kem sejarah sabtu ni....hahaha......
babai honey....have a safe journey......( bas pink...i like )


ok dah!!! ni perenggan terakhir......sebelum aku terlebih cakap dan melalut sampai ke laut china selatan,,, saya sudahi entry blog ini dengan assalamualaikum w.b.t....................................

( TAMAT SUDA~ )

Tuesday, April 24, 2012

assalamualaikum...
dah berkurun dah tinggalkan blog ni....
mmmg bz gle kat sester ni.....
xde mase nk bukak2 blog ni...
ni pon sye mencelah di tengah2 ke"busy"an utk meng-update blog ketinggalan zaman ni...
bukannye ape..
agak stress r kat sini....
byk sgt aktiviti...
okay.....
aktiviti byk 2 xpe...
tp dh klau org2 yg msok aktiviti tu xreti nk bekerjasama tu...,,,
rasa cuak la jugak...
sye xpernah gune blog sbagai tmpat luahan perasaan...
ni fes time r.....
tp mmg sepatutnya dlm satu organisasi tu kene la ade kerjasama...
jangan la asyik2 aku je yg bersemangat...
yg laen mcm........
ah xthu nk ckp ape...
semua merungut....
semua xnk bekerjasama....
ade yg lewat...
ade yg xdatang terus..
ade yg buat2 xkisaH.....
mcm sye ni tunggul kayu pon ade....
jadi kesimpulannya,,
nasihat saye kat korg.....
dlm satu2 kumpulan ke, kelas ke, organisasi ke,,,
tolonglah ade kerjasama......
jgn la asyik2 nk merungut.....
lg xleh trime yg xnk buat pape langsung...
jadi renung-renungkanlah......


------------  :( -----------------------

Thursday, March 15, 2012

blog ku di-hack oleh kakak comel....

kakak comel???
siape kakak comel tu???
adela....
rahsie...
hehe...

perasaan apabila blog kene hack??
happy and sempoi.....
eh,,assal happy lak ???
sbb kakak yang hack blog sye ni comel sangat...muehehe....

apepun,, buat kak comel bukan nama sebenar,,
sorry sbb xdelete post pasal akak tu.....
lme2 hilang la tu..
nanti sye post mayak2 ek...
biar post pasal akak comel tu hilang....

P/S : sorry...hehe -.-"

muke kucing ni same ngan muke kak comel :)

Thursday, February 23, 2012

10 PERBEZAAN SKOLAH KAT AIZEK AND SESTER

sbp life....


assalamualaikum w.b.t.....posting kali ni mmg agak panjang....xthu sbb ape...hhuhuhu....
 SESTER :: Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu
AIZEK :: SMK Tengku Intan Zaharah

perbezaan::::


1. mengantuk!!!

perbezaan yang memang ketara gile.....mengantuk!! xthu knape,, stiap kali kat kelas mesti mengantuk tahap dewa dewi....ase cam nak bawak bantal ngan toto msok lam kelas je...siyez ngantuk.....yang peliknya mmg sekelas ngantok....puncenye......hmm.....maybe sbb kat sini aktif sgt bergerak.....mmg penat r lau duduk sbp...lau skolah lam rilek je......kat sini 24 jam berjalan :(



2. tangga

kat sini perkaitan saya dengan tangga semakin banyak r.....klau kat skolah dulu setakat tingkat 2 ape kesss....kacang je nak naek turun tangga......klau kat sini.....perggghhh......bilik asrama tingkat 4....dah la naek turun 1000 kali......4X1000=4000 tingkat tuhh.... ( okey2...stop that nonsense -.-" )....tapi mmg siyez penat....petang prep,,riadah....malam prep lagi....weekend boleh kirim salam jelah...penuh jadual.....huhu....tapi syukur......weekend kali ni ade mase free sket....tu yang sempat update ni....heehee... ( derr...xde org nk bce pon...SS~ (syok seniri)



3. perangai

haaa....perangai.....bezanya xbyk....tp byk jugak r...tp xdela banyak sangat..... ( ayat blur ).....cmne eyh nk ckp......klau kat skolah dulu sye ni lebih bising,, jauh lebih happy and laen sket r.....kat sini sye lebih pendiam.....biaselah tu. sye klau mule2 knal mmg pendiam....and kat sini sye kurang happy...nk kate xhappy tu xdela tp klau kat skolah dulu sye mmg sgt2 happy go lucky.....kwn2 mmg knal sye dgn budak yg xbrhenti senyum...and diorang xprnah tgok sye stress......and sye ske ketawa.....kat sini,,, emm kadang2 je....kat skolah lame berjuta kali ketawa....cam org xbtol ( xdela smpai tahap tu.. -.-" )

4. bilik

yess...of coz...bukan bilik malah dengan rumah-rumah sekali beza....klau kat umah bilik wrne pink.....kat sini putih suci cam bru lpas clorox gitu.....huhu......mmg berbeza ahh...tak pernah lg dlm sejarah bilik saye duk kat tingkat empat.....( laen la klau sye ni anak mak datin ade rumah banglo empat tingkat ).....huhuhu....sdeyhh2.....oh ye,, and kat sini sye ade roomate....nme dye HONEY....atau nme sbenar : Hani Syafiqa......dari KL u olzz....hahaha.....terpaksa sye speaking KL.....

5. menu makanan

sperti yg korg smua thu.....sye ni mmg suke and obses dgn makanan.....hahaha....smpai ade org pnggil sye kilang makanan....hahaha....klau kat sini time rehat xde lagi dah mi sup aizek yang pernah sye agung-agungkan satu ketika dahulu....( uwaa...rindu mi sup aizek.. ) mi sup aizek mmg bezz...sye smpai letak 10 sudu lada....pergghh.....


6. suasana

klau kat sini xboleh dah nak buli budak kecik....huhu...lau kat skolah lme sye ni dikatakan boleh berbangga la dgn status "menengah atas" ann.....tapi lau kat sini terpakse jd kecik balek....uwaa....junior....tp nseb baek senior kat sini cam baek gile....tapi pelik r sket coz ade fom4 and fom5 je...sikit je manusie yang wujud atas muka bumi sester ni...smue org akan knal dgn kite....sbb sket sgt org....and skali kite buat salah yang sekecil kuman amoeba sekalipun,, satu sekolah akan tahu....

7.  kawan

hmm....sdih sgt meninggalkan kawan2 lme....tp nk wat cmne....hidup msti diteruskan jugak ( cehh...care ckp tu mcm byk sgt la konon dugaan )....tp siyez rindu sgt kwn2 lme....ahli2 renzfer,,izyan,,norish...semua2 lah...

my burfday with renzfer
renzfer @ aizek

8. saingan

kat sini xpayah ckp laa...budak2 die mmg pandai tahap gaban laa....smua straight A....huhu...takutnye nk exam TOV nnti....msti susah nk dpt top 10....budak2 kat sini sume muke bijak2 jahat gitu....serammm.... ( haha kiddin xD )

9. jadual or mase...

hmm....boleh diakui semenjak sye msok sini sye jd lbih berdisiplin laaa....#ecececeyy.....,, hmm.....klau kat sini bangun pukul 5 suku......( kat rumah time ni tgah mimpi dduk kat kayangan princess lg ) haha.....tp mmg laen r kt sini....jadual sangat padat.....sbb tu mengantuk lam kelas....penat sgt3......uwaaa......xsbar nk balek....27 haribulan ni...yeayyy!!!



10. semua

kat sini semua laen.....haha....tu je kot....ntah la.....semuenye laen.....skolah laen,, baju laen,, kawan laen,, suasana lain,, cikgu laen,, senior laen,, kucing skolah laen,, makanan laen,, ntah....semue laen.....!!! :(

P/S :: yang penting wateva u do,, juz be urself..... ^_^


Thursday, February 16, 2012

dah lme gile xupdate belog :(

ok...pde hari yg berbahagie ini....sye dgn rasminye ingin menge"post" entry ni.......


hai!!!


haha...tu je...mmg bz gle kt skolah bru ni...xde mse nk update belog.. :( penat~

Monday, January 30, 2012

HARI BARU,,SEKOLAH BARU,,HIDUP BARU.....

hmm....,,byk sgt kan baru........BAJU SEKOLAH PUN  BARU,, (pelik pulak pkai baju kaler putih balek hehe) KAWAN PUN BARU,, (kawan lama tetap di hati!) MENU PUN BARU,, (no more mi sup kantin...hahaha) SEMUA PUN BARULAH~~

tapi ade satu yang tetap sama dan same....

SAME OLD MUSFIRAH...huhu.....

ahh....tinggal beberape jam lagi nak daftar kat sekolah baru......
SM SAINS KUALA TERENGGANU~
huhuhu...
janggal ase....dah biase dengan AIZEK,,AIZEK,,AIZEK~
tetibe je msok SESTER.... (i sure will miz tengku intan zaharah)
cmne la ek princess (bukan nama sebenar) duduk asrama nnti.....hehe
harini daftar.....kejap lg nk bertolak dh.....
yeay.....
wish me all da bezz ;)

SEMALAM YANG TAKKAN BERULANG

P/S :: warning....karangan panjang SPM untuk post ni...hehe

rasa macam mimpi pulak meninggalkan SMK Tengku Intan Zaharah.....
sbb tu smalam sye xsedih sgat kot.....sbb sye msih blur....and ase mcm mimpi.....mcm esok skolah aizek lagi kan......mcm xcaye r nk tinggalkan kwn2 yang dah genap 3 tahun 1 bulan same2 kat aizek....time balik tu,, sye igt lg kwn2 sye.....sume nanges2.....(kcuali ade sorang yg macho xnanges..haha spe lg lau bkan izyan)......sdih sgt.....amarni, izzy....najwa pon ade.....diorang nanges cam sye xde dah esok2.....huhu mmg sye xde dh pon esok2.....sye xde la nanges beria-ia sgt....sbb sye still cam ase blur....ase cam esok kite jumpe lg......lpas tu....................diorang balik.........

pagi esok tu,,baru sye prasan.....

SAYA BUKAN LAGI BUDAK AIZEK..

Tuesday, January 24, 2012

i'm back!!!

dah berkurun lamenye xupdate belog...

hua3...
xpelah kot..
mne ade org yg tunggu pon sye update blog kan..
hehe..
pendek je sye nk taip utk entry ni..
sbb sye pun dh nk kene chow dah nie....
huhu skejap sgt kan..
ok lahh..
see u next time~ :'(
baii!! assalamualaikum! =)

P/S :: nothing special bout this entry,, btw,, tenks a lot 4 reading !!! >___<






hehe...edited by budak kecik, si musfirah yg pinky ^_^
.