BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 19, 2012

10 perkara first time kat SESTER

semenjak duduk kat sester ( SM Sains Kuala Terengganu ) ni,, byk perkara first time yg brlaku dlm hidup sye....

first time jumpa kerusi xD

ni senarai 10 perkara first time kat SESTER :


1. yg pastinyee,,first time dduk asrama....



no more sekolah harian biasa....no more home....no more TV 24 hours....no more renzfer @ aizek.....just me, my room mate and some sort of bilik segi 4 xbrape nk tepat berupa penjara. ( HAHA overr -.-" )

2. menang acara sukan lari xD

sesuatu yg agak peliks tp bnar....hehe...bru2 ni mse sukantara dpt johan 4x400 meter. n i'm the last runner . huhu. firstly i refuse but then,, terpakse jugak sbb sume xnk jd last runner....best tau bile dh smpai garian penamat.... ( berkat nadia 2nd runner pecut .. hehe ) cam xcaye n sgt happy :))

P/S : penat tahap dewa dewi time dh nk smpai grisan penamat tu. terharu ade akak2 senior, room mate, mentee and class mate yg sanggup turun padang lari sbelah sye time lari. also betarians yg mengorbanklan suara menjerit tahap gaban... meriah gle ^_^

3. berkayak

sgt best :) mmg tradisi kat SESTER ni,, awal tahun tu akan ade kursus berkayak skolah and plajar akan di-pair2-kan ikut suke ati mak bapak sekolah ni....wlaupun penat,, tp best !! pngalaman baru ~

P/S : teringat partner kayak, megat xD

4. pesta durian kat sekolah

satu lg yg unik pasal sester ni, atu hari tu akan diadakan pesta durian...bezz gile...selori durian akan datang and plajar2 sester boleh mkn puas2....fuhh byk gle mkn durian haritu.....

P/S : ade yg xmkn durian....sbb fobia ...

5. naik bukit !

skolah sester kan sebelah je dgn bukit ( bukit besar )...so bile2 mse plajar boleh naek bukit....best kan ? kat atas bukit tu dh la boleh nmpk pemandangan terengganu bandar pesisir pantai....cantik2.....b4 this prnh naek bukit tp dh ade jalan berturap utk smpai kt puncak bukit tu. tp kat sester kena panjat2....xde jalan pon. best...lg adventurous ^_^

6. tgok muke manusia sama 24 jam

kat sini jela boleh dpt. haha. semua plajar dduk asrama so muke same jela sye nmpk.... xD

7. naik tangga sekurang-kurangnya 15 tingkat sehari...

perrgghh...xpayah ckp la....bilik dah duduk kat tingkat empat...ulang-alik pulak tu nk naek turun dari prep. kelas tingkat 2....lagi la ulang-alik. kurus la sye nnti....

P/S : xjugak, mkn byk gle kat dewan makan...hehe

8. tgok bunga api dekat2

caaaannnttikkk gilee......haritu skolah bawak team speech choir gi dataran syahbandar, kuala terengganu utk sambutan jalur gemilang. meriah gile. part best skali bunge api la. dekat gile. dh la cantik sgt5. besar.. msti bez klau 4we buat mcm tu :P

P/S : xpernah couple okee ,, mcm mne nk ade 4we :P ( single is simple )

9. minum air pandan

wekk xsedap. haritu beli kat TER time family day beta.

10. ade musuh :(

yup. kat sester ni sye ade sorg musuh. kat skolah lame pon ade tp tu musuh tipu2 je....kat sini mmg musuh yg sye benci laa...hampir satu skolah thu ( well, kolah ni ade fom4-5 je )....xthu ble nk boleh baek dgn dye tu. tp mmg budak tu xmkn saman pon....dh la classmate meja dkat2 pulak tu. xabe2 gaduh dgn dye. dye 2 mmg over sket r.....

P/S : boboy bukan gegerl...name ? err mimi bukan nama sebenar

0 comments: