BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, February 23, 2012

10 PERBEZAAN SKOLAH KAT AIZEK AND SESTER

sbp life....


assalamualaikum w.b.t.....posting kali ni mmg agak panjang....xthu sbb ape...hhuhuhu....
 SESTER :: Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu
AIZEK :: SMK Tengku Intan Zaharah

perbezaan::::


1. mengantuk!!!

perbezaan yang memang ketara gile.....mengantuk!! xthu knape,, stiap kali kat kelas mesti mengantuk tahap dewa dewi....ase cam nak bawak bantal ngan toto msok lam kelas je...siyez ngantuk.....yang peliknya mmg sekelas ngantok....puncenye......hmm.....maybe sbb kat sini aktif sgt bergerak.....mmg penat r lau duduk sbp...lau skolah lam rilek je......kat sini 24 jam berjalan :(



2. tangga

kat sini perkaitan saya dengan tangga semakin banyak r.....klau kat skolah dulu setakat tingkat 2 ape kesss....kacang je nak naek turun tangga......klau kat sini.....perggghhh......bilik asrama tingkat 4....dah la naek turun 1000 kali......4X1000=4000 tingkat tuhh.... ( okey2...stop that nonsense -.-" )....tapi mmg siyez penat....petang prep,,riadah....malam prep lagi....weekend boleh kirim salam jelah...penuh jadual.....huhu....tapi syukur......weekend kali ni ade mase free sket....tu yang sempat update ni....heehee... ( derr...xde org nk bce pon...SS~ (syok seniri)



3. perangai

haaa....perangai.....bezanya xbyk....tp byk jugak r...tp xdela banyak sangat..... ( ayat blur ).....cmne eyh nk ckp......klau kat skolah dulu sye ni lebih bising,, jauh lebih happy and laen sket r.....kat sini sye lebih pendiam.....biaselah tu. sye klau mule2 knal mmg pendiam....and kat sini sye kurang happy...nk kate xhappy tu xdela tp klau kat skolah dulu sye mmg sgt2 happy go lucky.....kwn2 mmg knal sye dgn budak yg xbrhenti senyum...and diorang xprnah tgok sye stress......and sye ske ketawa.....kat sini,,, emm kadang2 je....kat skolah lame berjuta kali ketawa....cam org xbtol ( xdela smpai tahap tu.. -.-" )

4. bilik

yess...of coz...bukan bilik malah dengan rumah-rumah sekali beza....klau kat umah bilik wrne pink.....kat sini putih suci cam bru lpas clorox gitu.....huhu......mmg berbeza ahh...tak pernah lg dlm sejarah bilik saye duk kat tingkat empat.....( laen la klau sye ni anak mak datin ade rumah banglo empat tingkat ).....huhuhu....sdeyhh2.....oh ye,, and kat sini sye ade roomate....nme dye HONEY....atau nme sbenar : Hani Syafiqa......dari KL u olzz....hahaha.....terpaksa sye speaking KL.....

5. menu makanan

sperti yg korg smua thu.....sye ni mmg suke and obses dgn makanan.....hahaha....smpai ade org pnggil sye kilang makanan....hahaha....klau kat sini time rehat xde lagi dah mi sup aizek yang pernah sye agung-agungkan satu ketika dahulu....( uwaa...rindu mi sup aizek.. ) mi sup aizek mmg bezz...sye smpai letak 10 sudu lada....pergghh.....


6. suasana

klau kat sini xboleh dah nak buli budak kecik....huhu...lau kat skolah lme sye ni dikatakan boleh berbangga la dgn status "menengah atas" ann.....tapi lau kat sini terpakse jd kecik balek....uwaa....junior....tp nseb baek senior kat sini cam baek gile....tapi pelik r sket coz ade fom4 and fom5 je...sikit je manusie yang wujud atas muka bumi sester ni...smue org akan knal dgn kite....sbb sket sgt org....and skali kite buat salah yang sekecil kuman amoeba sekalipun,, satu sekolah akan tahu....

7.  kawan

hmm....sdih sgt meninggalkan kawan2 lme....tp nk wat cmne....hidup msti diteruskan jugak ( cehh...care ckp tu mcm byk sgt la konon dugaan )....tp siyez rindu sgt kwn2 lme....ahli2 renzfer,,izyan,,norish...semua2 lah...

my burfday with renzfer
renzfer @ aizek

8. saingan

kat sini xpayah ckp laa...budak2 die mmg pandai tahap gaban laa....smua straight A....huhu...takutnye nk exam TOV nnti....msti susah nk dpt top 10....budak2 kat sini sume muke bijak2 jahat gitu....serammm.... ( haha kiddin xD )

9. jadual or mase...

hmm....boleh diakui semenjak sye msok sini sye jd lbih berdisiplin laaa....#ecececeyy.....,, hmm.....klau kat sini bangun pukul 5 suku......( kat rumah time ni tgah mimpi dduk kat kayangan princess lg ) haha.....tp mmg laen r kt sini....jadual sangat padat.....sbb tu mengantuk lam kelas....penat sgt3......uwaaa......xsbar nk balek....27 haribulan ni...yeayyy!!!



10. semua

kat sini semua laen.....haha....tu je kot....ntah la.....semuenye laen.....skolah laen,, baju laen,, kawan laen,, suasana lain,, cikgu laen,, senior laen,, kucing skolah laen,, makanan laen,, ntah....semue laen.....!!! :(

P/S :: yang penting wateva u do,, juz be urself..... ^_^


Thursday, February 16, 2012

dah lme gile xupdate belog :(

ok...pde hari yg berbahagie ini....sye dgn rasminye ingin menge"post" entry ni.......


hai!!!


haha...tu je...mmg bz gle kt skolah bru ni...xde mse nk update belog.. :( penat~