BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 29, 2010

CHAOS IN KUALA LUMPUR~

oke...
suda lme x update blog...
sbb bru2 nih pergi kat KL..


MOTIF ??
sbenarnye prgi KL nih sbb ade tournament catur...dua sekali. and then smbil 2 nk jlan2....kbetulan pulak time tuh satu femly ade kt KL. abg2 sye dh bsar pnjg so jrang r jmpe bramai2. ni ha antare gmbr satu femly...hehe~ (gmbr kat flat abang..)
SATU FAMILY :) dari kiri : musa, kak fida (also their 1 n only baby boy, adam), muaz munzir, parents...atas : dari kiri, muhammad, muhsin. bawah : dari kiri, sye n adek sye...

TOURNAMENT CATUR :: 
mse tournament 2 sye xdpt adiah p0wn...huhu...xpe mng klah adat permainan. lpas aje die bg hadiah pemenang, ade cabutan bertuah...actually, sepanjang hidup 14 tahun (nk msok 15), xprnah sye dpt cabutan bertuah...hu3~ tp kali ni adik sye dpt...he3...wlaupun sdih xdpt, xpe...sye still dpt adiah, sbb adek sye dpt patung penyu...dpt kt sye jugak...haha...ni gmbr penyu tu... :


nme die :: piyu !

MALAYSIA VS. INDONESIA ::
3-0..
malaysia boleh!
yes....malaysia mng....kt umah flat abg, 10 org skali sokong...bile goal aje,, terus sorak smpai terjerit-jerit..haha...tp astro siaran die lmbt bbrape saat, so jiran sbelah jerit dulu, bru kat sini jerit..hahaha. pelik.

TOURNAMENT KEESOKANNYE.... ::
tournament nih adam (baby kpade abg n kakak ipar, musa n afida), ikut skali. ni antare gmbr2 adam kt sne :)
cute !!!


tournament nih p0n xdpt adiah...huhu...xpe2....laen kali ade lg..kat sg. petani pulak. kedah. ja0h tuh...ha3..dh la prgi, lpas 2 nk balik hari sabtu pulak, smpai kat rumah hari ahad pukul 5 pagi. straight away bersiap nk skolah...hahaha...penat tp adventurous la kire...he3. tdo lam kete.

P /S : mse tournament jmpe rashid. kwn MSSM. ha3. mke die sme je mcm dlu.


bersambung........

MIMPI DAPAT STRAIGHT A

bru thu result alif (abg kndung tpu), asry (abg izzy), sarah, nas (spupu)...

alif dpt 8A 1B
asry dpt 9A
sarah dpt 8A
nas dpt 8A

wow...mmg hebatlah...tahniah3...tahniah sbb dpt result yg gempak gila dahsyat cun wow meletup!....ha3...lpas nih sye p0n kene dpt straight A la...huhuhu~tp kn....ade satu kisah ni...


~lpas aje dh thu result kwn2, mlam 2 tdo la cam biasa...and then xpsal2 mimpi. mimpi dpt 8A PMR...hahaha...tp bg0s la dpt mimpi camtuh. arap2 kenyataan ^.^

P/S :: dlm mimpi 2 ade alif dgn asry skali. huk3...

Tuesday, December 21, 2010

SENARAI WISHLIST UTK 23 DISEMBER....

hOpe seMua YanG nAk AMIk ResuLt PMR DaPaT ReSuLt Yg GeMpAk !!!

BUAT PELAJAR2 SMK TENGKU INTAN ZAHARAH
hrp2 k0rg dpt capai target sekolah
buat smua fOrm 3 2010,,hOpe dpt straight A semua!
nothing is impossible kn? haha

-buat saudare abg kandung tipu,,(haha)-->Alif Asyraf...
hrp2 awk dpt 9A~(haha sorry haritu sye tersalah wish awk dpt 8A)...hehe~

-Buat abg kpade bez fren sye--> Asry
sye d0akan awk straight A...biar kembang2 pipi izzy sbb ade abg yg pndai mcm awk...hahaha.

-juge buat smua akak2 yg cun! hpe dpt result yg gempak gile dahsyat wow meletup...haha.

BUAT KAWAN2 YG LAEN ::
wish u all da best !!!
nk sebut name satu2 mmg 8 thun lg x abis-abis...haha
so sye sebut sikit2 je la ye

# buat sepupu--> Nasrul Dzaman
hopefully awk dpt straight A ! msti dpt punye~awk kn genius ;)
# buat--> hadi ( bekas mangsa blog ni...haha ) 
hope awk dpt smua A and jadi GM. hihi
# buat --> semualah! haha...mlz pulak nk taip satu2. k0rg bce p0n bknnye knal. s0 klau k0rg f0rm 3,aggp jelah nme k0rg sye dh taip kat dlm kpale sye.....huhu...good luck k!

BUAT SAYA (HAHA) ::
hahaha...xlupe jugak kepade sye sendiri...
yg akan amik exam PMR next year...huhuhu...
papep0n...mesti k0rg dh rse NIKMAT PMR tuh...hahahaha~
it's my turn...
tp "PMR tu xpenting sgt...mintak keje xde la tnye psal result PMR..."(menurut kata2 abang sye,muhsin) haha..
tp bg sye penting la jgak kn......huhu....bak kte org tghanu..."kene wat molek ar"....haha~
k larh....
byebye....
assalamualaikum (jwb jgn xjwb)

P/S :: happy birthday Syakir...kuang3...23 disember befday awk. haha. celebrate skali dgn result PMR.

Monday, December 20, 2010

BERZAMAN-ZAMAN TIDAK UPDATE BLOG

huhuhu...
mmg dah berjanggut blog ni..
asyik2 post same je klau bukak...post zaman dulu...still kat atas...haha
dh lme xbkak blog...sbb....sbb.....
serious nk thu ni????
eemmm.....
sbb,,,,sbb.......rumit nih nk ckp.....
actually sbb......
sebab.....
(bunyi drum saspen)
sbb....
.............
xde sebab pon!!!
harharhar !
xde sbb....hahaha !
ok2...
tu je lah..... ;D
assalamualaikum !

KIUT X? tp agak pinky...xsesuai ditonton oleh najwa..haha

Thursday, December 16, 2010

HAPPY BIRTHDAY

JULIANA,,eppy beday...
also EMAN......jge "N" molek....HAHAHAHA
also 4 pino....heppy befday k....

Friday, December 10, 2010

5 MATI SETELAH CUBA MENYELAMATKAN SEORANG MANGSA

IRONINYA,, org yg diorang nak selamatkan tuh, "HIDUP"
kejadian ni berlaku dekat pantai chendering apabila 5 sekeluarga membuat keputusan berusaha untuk menyelamatkan seorang ahli keluarga mereka yang lemas. 
ia berakhir dengan tragis sekali apabila kelima-lima ahli keluarga itu mati..
dan mangse yg ingin diselamatkan tu pulak hidup lpas berpaut pde batu...

BERITA PENUH : cari sendiri

Thursday, December 9, 2010

MATI

jgn maen2 la awk.
erh..
mmg kite kene bersedia utk mati.
tp jgn la ckp mcm awk dh nk mati.
:(

Monday, December 6, 2010

LAME X UPDATE !

HUHU..
LME X UPDATE....
OKE2...TOPIK..

TOPIK : BELACAN DAN JERAWAT

Ha...pelik kan topik hari nih..

huhu..
well, bru2 nih sye ade balik kamp0ng kat kelate..
kat sne b0leh mkn belacan bnyk2!
hehe...sdp2..
kat rumah xde blacan.
sbb?
sbb ayah xmkn blacan.
ok, ape kaitan belacan dgn jerawat?
fakta ni sye xtau la btol ke x...hehe.
mse sdg sye asyik mkn belacan,, ayah sye kate :

klau mkn blacan tumbuh jerawat...xelok.
pastu bla3..bnyk r side effect..

haha. tp sye mkn jgak
...stahu sye xley mkn kcg...
tp papepon,,sye xkisah sgt..
sbb sye p0n xde masalah jerawat
klau nk elak jerawat tumbuh

~amalkan cuci muka sebelum tdo.
~heppy owez
~jgn stress2
~jgn terdedah sgt dgn chaye mthari
~jge pemakanan.


oke...2 je la yg sye thu.....
chow !
smoge ini membantu !
(biar pon xbrape informative kn...)
tp kalo dh teruk sgt pegi je kat new york skin solution
kompem oke.
hehe.

Sunday, November 28, 2010

MAEN HUJAN !!!


hello...moshimoshi ! (hehe speaking jepun sket) 
hujan???
well...klau hujan mesti ade kaitan dgan demam,,
demam???
ade aku kesah? haha. sye ni katang...xdemam punye...
hehe
so,pde cuti yg total membosankan nih...tetibe hujan turun...
*aku dlm mind ni dah set dah nk maen hujan*
dan...(Perbualan dahsyat dua beradik)

adik : sirah,(pggilan aku dlm femily) jom maen hujan?
aku : haa! jom! lpas mkn megi r.

haha...rite on spot kn?kn?
so pde petang yg berbahagia itu, sye dan adik sye masak megi+cili api...mmg berapi
lpas tu....ape lg! maen hujan la!
hahahha...sounds like kanak-kanak ribena..
tp mmg aku mcm tuh...um0 nk msuk 15 dh...tp mcm budak 4 thun nk ms0k 5...wakakaka
yes...mmg...ni la formula nye..formula terbentuknye 2 kanak2 ribena :

AKU YG TERLEBIH RIANG + ADIK AKU YANG TEROVER RIANG = CHAOS!

HAHA...memule tu aku kuar, kutip bunge jarum...ala...yg boleh buat sambung2 tu...
then aku sambung2 jd bulat and pasangkan kat kucing aku. hahaha...konon2 nye jdi rantai lar...
NAMA : SEMEK.. hehe..comeyy kn?
Then si semek nih boleh pulak cabut rantai tu then mkn. hahaha! (xmkn p0n..just geget :P)

setelah menanti selama 14 minit 57 saat...

HUJAN ! HUJAN! HUJAN!
yes!! lpas tu hujan~ :D
adek sye pon amik la payung...
sye pon amik la salah satu stok payung yg belambak kt rumah
then hujan makin lame makin lebat...
sye nk serang adik sye, so sye pusing2 la kaki payung tu...(konon2 nye terpecik la kene kat adik sye,,pdhal xde effect sgt pon..haha)
lpas tuh adik sye...ape lg....amek ko! hahaha...die terbalikkan payung tu camni...
and then die lempar air yg die dah kumpul dlm payung tu kene kat saye! hahahahha! gile..

saya pon ape lg....serang balas !! sye pergi kat tempat air melimpah dari atap tu....and then sye kumpul3...hehehhehe....sye pon,,ape lg...sye gi kat adik saye,,,SERANG! huahahaha! habis basah die kene! sampai terminum-minum skali air hujan. haha! sye oke aje...sbb sye smpat mengelak serangan adik sye...haha.


And then....DUSH!! pdn muke sye! haha...xsempat mengelak serangan adik sye...habis basah....then lepas dh puas maen skill serang2 pakai payung terbalik nih...masih xpuas....lpas tu..

kiteorg bukak pulak paip kat depan rumah tu...hahaha!
saya yg conquer paip tu...hos die panjang,so boleh la nk serang kaw2...haha! habis basah adik sye...smpai
terjerit-jerit die...ade skali tu die jerit kuat sgt...sye dh saspen dh mak sye dgar...haha...and then...told ya...

mak sye kat dpan pintu!!! ayoyo...kan dh kene tu??? haha. so kiteorg p0n tunduk muke ms0k rumah..haha
dgan baju yg basah nye...wakaka...(apep0n,,walaup0n kene mare,ttp bez dpt maen hujan :)

klau korg nk maen,maen la. gune r skill terbalikkan payung tu...hahaha ! tp lpas maen hujan, straight away mandi...klu x,,boleh demam. tgok sye, xprnah demam maen hujan (ececeyy...bajet terrer) haha. 

P/S : adik sye siape?? jeng3...mubin! hehe. search je kat fb... ( nor azmi mubin). 
P/S : nk maen hujan dgn RENZFER la pulak nanti2...hehe


Tuesday, November 23, 2010

tragedi ACCESS DENIED

dan tangan ni...
for many hundred thousand million times
nk bukak facebook...
dan ka chink!


Access Denied (policy_denied)

Your system policy has denied access to the requested URL.

For assistance, contact your network support team.


Tak rse mcm sakit hati ke??
uwaaaa !x2
xley r bkak facebook
bosan derr~
dh la bnyk urusan aku dgn fb
stakat bkak blog, yg xbrpe nk sye reti posting bez2
and bukak yahoo mail....yg xbrape kwn2 nk gune.....
kosong der...
bukak youtube pon xleh....
huhu~
padan muke saye.
tp nk maen fb~~~
fb ley bkak dlm pkul 5 je...
time tu aku dh blik rumah...
:'(
kebosanan....
kalau kwn2 ade terbce nih..
slalu2 la on9 kat ym...
haha
sye on kt situ je..
ni ha..emel sye
sirah_07@yahoo.com

P/S : perhatian kwn2...(kalaulah bace) ...actually,,MMAA bukan ade ape2 dgn sye kayyy....cume my "brother angkat" not more than that~pliz understand.

Monday, November 22, 2010

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki..





Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. :)

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal. 

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-) 

Sunday, November 21, 2010

kebosanan time cuti

cuti..
maybe org akan excited bile dengar
huh ~~
aku,,
cuma kebosanan.

  • pagi bangun.
  • mandi.
  • tgok tv. (drama korea~)
  • mkn.

and  actually nothing...
huhuhuhu......
bosan eahh..
well...arini ley maen tenet,, kat opis parents. maybe ilang sket bosan.
of coz la maen fb. tgah2 nk release 10syen, tup2 access denied. huhhu...yela, sbb sini kan uitm, mmg la access denied.  xley bkak fb unless dh lewat ptg. (weh time 2 aku nk blik ruma da la)

bkak blog jela..  lalalalala ~~ ~ ~
pas2 tgok2 blog org. kacau2 ke sket ,,
hehe :)
uhmm..
mse tgah2 kacau blog org,,ade singgah blog akak ni,, swit cgt..mcm tuan dye,, ch0meyl.
bkak la kal0 rajin :)

hotpenkek.blogspot.com

shes so cute ! mcm ala2 arabian pon ade gak ~ :)
nyway, hev a nice holiday buat korangs sume...


p/s :: 'adik'ku nurul dzaman "gila" ~~ haha ! :P

Friday, November 19, 2010

MANGSA OF THE WEEK

jeng3 ~

NIK MUHAMMAD AIMAN BIN 'ADROS

peniaga-jalanan.blogspot.com




NICK NAME : eman A.K.A busuk
HOBI : kacau orang
KELEBIHAN : saiz kecik suare kingkong
FAV QUOTE : lempang ~~
fb :: I-Man Adruce

hahaha
ni la dye..
adek angkat eazy~

Tuesday, November 16, 2010

SALAM AIDILADHA....

LEMBU ITU INDAH..
hahaha
ayat lame...
lembu2...
harini lembu akan menjadi mangsa..
hehe
xsbr nk mkn lembu !
msti bez....
tp cuti ni bosan gop..
xde bnde nk buat...
mkn + tido + tgok tv = kebosanan thp lembu gila

p/s : nk tunggu result PMR...4 abg2@kakak2 yg tua setahun...:)

haha ! lembu senyum

SEDIH YANG TERAMAT SANGAT

buat 2 sahabatku....yg juga mrupakan ahli renzfer...

NIK FARAH NABILAH MOHAMAD SHAHRAN
                            &
WAN NUR SHAHERAH WAN RAZALI

selamat berpindah....
kami kat SMK Tengku Intan Zaharah terutamanya kita RENZFER, akan sentiasa ingat NIK n SHIRAH....
:(

BUAT SHIRAH ::
shirah..
kalau kat kelas awak slalu hepy..
haha..
ade mse,,
bnyk kali..
awk slalu tipu kiteorg..
dgn fakta2 awk tuh
haha
pndai ngat brlakon..
awk slalu bising2 pasal korea...
dan awak slalu jd yg terbaek!!
xde org dpt gnti awk.....
sye syg awk....lpas ni,, awak dh xde kt sini... :(
slalu2 lah turun dungun......... :)
SARANGHAE SHIRAH !

BUAT NIK ::
nik...
haha..
mmg slalu dgn cerita2 best
xhairan lah klau slalu dpt top syarahan @ brcerita..
muke pon chatek...pas2 slalu ade bile sye sdih..buatkn sye hepy tgok mke nik yg chantek..
hehe
best student...
klau pasni nik tade,,spe plak nk gnti..
nik pon slalu dgn prangai...ade la..hahaha
sayang sgt nik..
sepi rsenye klau nik xde....................
:(

p/s : SEMOGA KITE BERJUMPE LG...:)
SYG KORNG !!!!
kiter renzfer tetap 6 ! :)


CAYANK NIK JGAK !



RENZFER with adek amatullah... :)
AMMA (bju oren) PON NK PINDAH...SDIHNYEEE.....AMATULLAH SYAHIDAH OWEYZ JD ADEK KPADE RENZFER ! :) MISS U,, :'(

LME X UPDATE...

YEAH...
SIBUK..
LME X BKAK BLOG

Friday, November 5, 2010

FACEBOOK SAYE KENE CEROBOH!!!

memandangkan exam week,,
sye x on9 la facebook,,hmpir 2 minggu...
lpas 2,,satu hari 2,,saya gi rmah kwn sye,,,nk study
alang2 rumah dye ade tenet,,sye bkak kjap fb sye,,nk check-it-out...
tibe2,,,,, sye tgok profile name sye 2kar jd "musfirah kachak"....pdhal sblum ni "musfirah tomeyy"
(p/s :: haha sye xde lar tomeyy sgt, sje je maen2 ltak nme g2)
ok....klau penceroboh tu just tukar profile name,,sye boleh trime lg,,boleh telan lagi...bleh sye 2kar balek
smpai je sye tgok kat status...............................
mmg gile fed up!
nk thu dye tles ape??
perkataan yg pling disgusting....s18...essshhh! kacau btol
dye tulis : i love cxxxxxx...
argh! mse 2 sedih pon ade,,marah pon ade,,pelik pon ade,,terpana pon ade...satu pakej lengkap lar kire...
huh...
ntah brpe org pulak larh dye chat...itu lg sye xthu...adoyai....
hmm..
sabar jelah....
tp sye rse budak xbtol yg mndai2 ceroboh fb sye 2 satu skolah la dgn sye...hmm...ade kemungkinan,,
maybe ade mse2 tu fb sye xterrrsignout kot...hmm..
lpas 2 ade lar manusie2 yg "terlebih bijak" nk salahgunakan kepandaian diorang..
huhuhu....
sye hrp sye dpt jmpe org 2....wlaupun susah..
k larh bye...

P/S :: exam dh hbis,,merdeka!!! :) tp next year mmg penjare,, penjara!!! :( form 3~~
      ::: exam hbis,,bru thu result math,,92...yay...ok tp kwn2 laen ade yg lg tinggi...huhu..lg2 iqbal...99~salah     pon krtas 2 sbb careless sikiiiiit je..
     

Sunday, October 24, 2010

HYYEEE.....(exam3~)

salam....sory lme xpost comment....time ade tenet laptop rosak...huhuh.....
lgp0n sibuk study utk exam akhir tahun.....fuh...debor gle..
doakan sye dpt result cemerlang and top ten dlm exam akhir tahun nih....AMIN....
ok thats all....laen kali sye post "a trip to LA hot spring"...dh lpas agk lme dh, tp xpost2 sbb bz...n pnjg posting dye....
k r....bye!! next time!

P/S :: heppy burfday raki...n also hepy struggling for kwn2 yg dh nk exam....hehe.....including me....huhu...

Sunday, October 17, 2010

a trip to LA Hot Spring ~~

salam2...
hehe..
bez...
dpt gi lwtn....kat LA howt spring~
kat besut...agak2 ja0h...tp xpe, ja0h lar bez
hmm...mlz r nk story....laen kali r....lpas gmbr dh upl0ad..bru bez story mory...heheh
k larh ch0w~
p/s :: tgah ade kt skolah..mkmal ict...2 yg mlz smacam

Friday, October 15, 2010

PERSON OF THE WEEK

mangsa : hadi
MOHAMAD HADI GHAZALI

hobi : maen game (dotA)
kemahiran : terel chess
favret quote : zzzzz...-.-''

p/s :: hek3...pers0n 0f the week...siapakah mangsa seterusnya...? jeng3...hahaha..sye jahat..bru thu? s0ry hadi..halal d0p eyh??

RAYA @ SCHOOL

raya kat smk tengku intan zaharah,dungun....heheh...agak pnjng posting kali ini

:: PAGI ::
pergi kat atas klas. dzafrul n his fwen tg0r aku..kwn chess..ha3..dye cop sye sombonk...sje je wt sedap sbenarnye...hek3..tp xsgke lak dye engat lg sye.

:: GO TO BILIK KH ::
buat sandwich n biskut milo celup2,, smbil 2 dgr lgu...hek3..mcm2

:: @ KLAS 2 INTAN 1 ::

kosong lg org...mknn utama blum smpai...hak3.."DJ Danny" wt sedap dgn speaker besar dye 2. lgu raye kuat bunyi oww~ pas2 tgkap gmbr dgn renzfer...ni gmbrnye....---->

najwa, izzy, shirah, nik, meep, marny
kaki mucux!! hehe
:: BRAYE KAT KELAS 2 IBS 1::
jumpe muny,wany,malina,syikin,mia,tqah n rmai lg..x6pak btg hidung spupu aku...hek3:P comey bju rye muny...kenan ase...hek3...ni gmbr munira....(hahaks...abes sume gmbr nk ltak)

kiut kn???
::BRAYE KELAS1 IBS 2::
wahh! jumpe bdak f0m 1...sye rpt dgn bdak f0m,,xspesially 1 IBS 2 sbb di0rang lar yg jadi kwn sye mse lwatan pigi tg0k penyu bertel0r..hek3...g kat kelas di0rang kebanyakan schedule sye diisi dgn sesi bergambar...hehe...lpas2 mkn ringan2 sket...mkn dgn dayah...dayah pndai gok buat agar2. ade potensi jd penyu. haha ! pas2 kacau patnam (pikah). haha. kan dh kene pukulan sye!! hehe gura err pikah~jgn mara

:: ORG2 YG DTG BRAYE KAT KELAS KITEOWG ::

*CIKGU-CEKGI...
sensei sabirin first skali dtg,,pas2 diikuti dgn cikgu2 laen..rmai gak r...msti bez mkn bihun tomyam...waduh...tringin plak nk mkn....huhuk..bratur semut2 2 intan 1 nk salam cikgu...hehe

*KWN2...
tnx buat kwn2 yg sudi dtg,,amma,,....klas 2 IBS 1,,......asry,alif,dene n rmai lg..... tmasuk faeizuan(mkn lolipop sokmo),rizqal n kwn2 dorang r.....yg sye xmenti0n s0wi r...nyway tnx 4 c0ming

p/s :: aku nap0k g0k sepupu aku braye kt klas aku. (fahmi) tp dye blah awl2..hek3~
p/s :: galang (pkp) dengan pok din dop mari..huhu~xbeh ngat
p/s :: alif wt bolok dye
p/s :: ske tg0k bju rye najwa dgn nik

::TIME DH NK BALIK::
*ade majlis akad nikah nik n khawa..ha3!! bez gle...irwan jd tok kadi...hehek...

*mmg penat tahap dewadewi lar time 2....sye masam aje....rmai gak org tnye knape msam...heheks...ye r...satu,,sye penat. dua,, galang xdop, (gura er),, tiga,,bad mood....huhu...tp balik 2 dh oke balik. sbb maen gile2 dengan shirah. hahaha..wat dop betol....kjap kacau org, pas2 sembang psal "s",,lpas 2 gile balek...hahahah....sye ade jgak pggil fahmi mse dye kluor pagar. dgor ke dop aww dye. haha ! maen2 je

shirah ngan sye wat sedap


::BALIK::
x balik rumah trus....tp tumpang shirah, pergi rumah izzy. sbb femily xde kt umah...n then bru balik. tdo trus. penat. omwerk bersih tak disentuh...hahaha

PMR :: Program Menyeksa Remaja ...haha
k larh...2je...hehe....byebye....smoge sye dpt 8A PMR next year...AMIN!! huhu....seksa2....

Wednesday, October 13, 2010

raye @ school!

esok update!!! k bye..hek3...kim slm ke galang (aizek) ....hahaha..PKP!

Sunday, October 10, 2010

KENAPA??? KENAPA??? KENAPA???

argghhh....
sedih + heppyy + daschjbdiesgnzx..
eishh..
ni al-kisah buku latihan sejarah dan buku bhase jepun yg hilang...
dipertemukan semula pada tarikh 10.10.10.....hek3..(hepy befday iqbal~)
sedih.......sbb slame nih mrate saye carik buku nih....camne lar boleh hilang....=.='
hepy,,sbb dh jumpe 2 buku sengal tuh..
sbb buku hilang smpai kene berlari dua round kat padang! huhu~ haha~ sensei baek hati hari2..
tgah panas plak 2....tp itu cerite lame.....
cerita kene denda lari 2 round kat pdg sbb xhantr buku b.jepun...dh nk wat camne,,xjumpe buku 2...
kisah no.2 pulak,,,kes buku sejarah hilang ....
ntah camne boleh ghaib....kene sokmo dgn ckgu meor...uhhu~
kwn2 p0n slalu tnye..."mus,knape awk xbwk buku??"
:( nk wat cmne xjumpe..

pas2 last2 jumpe dua2 buku 2..
nk thu kat mane???
hahahihihuhu..
kat blakang katil derr....
dlm beg sandang sye...
ceh...
ntah bile lar sye susup beg sye kat blakang katil? haha nonsense...
jumpe p0n sbb kebetulan tgah dok cari brg
alhamdulillah lar jumpe...tp rse cam rezak gok...
ntah lar bkpe...
oke lar 2...los and faun
p/s :: apep0n taniyah 4 syeikh muzaphar n harlina..ha3..rmai kwn sye yg jelez...hek3...sye xjelez p0n..0~
~~salam~~

Saturday, October 9, 2010

OH NO!! NK RAYE DKAT2 DGN BILIK KH???!!!

HUHU~
TDAKK!!
bdak laki ahh nii...g stuju nop wat smbutan raye kt garaj bilik KH....huhu
xbes r....
kat klas r bes
klu kat garaj bilik kh 2 ja0h sgt dari 0rg....mcm braye sorang diri....(angin bertiup)
hmm...
2 lar...
engat nk buat cadangan kat ckgu sruh buat smbutan raye dlm klas aje...lg bes
hmm................................

Friday, October 8, 2010

salam2~

hmm..
nk p0st pasal mnde eyk?

hmm..oww~pmr2..
rmai kwn2 yg umur setahun lg tua dari sye tgah berperang jwb soklan2 pmr..
waa~~cian3...lpas diorang habis je pmr,,straight away skolah seksa aku n kwn2 aku plak!! zmn fom2 dh abis dah la dik oii............
huhuhu~
hrp2 pmr next year dimansuhkan! kwa3~ :D
utk semue calon PMR sekolah menengah tengku intan zaharah,,
hope semua org dpt all A!!~biar kmbg hidung pengetue! ahha:)
=)
and 4 my cousin, nas, buat leklok jgak!~:)
also 4 sume knalan sye yg f0m3......fighting2!
najwa,,eazy n aireen
oke,,salam..oww! gmbr msti ade...so nk ltak sape eyh?? ha!! iknow2....gmbr eazy yg nih...sye ske..dye 6pak kiut ! hehe..gee kalu ade terrrr-bce leave la komen kat cbox sye...:)

WAH~~HEPY BUFDAY NAJWA!!!~

CAYUNK WAWA!!
hepy bufday NAJWA~~
wah....bez gle mkn bskut milo celup2...!
pas2 tambah pulak dgn piza pak amir...mmg fuhh~~hahahaha~
trharu gle tg0k njwa s0bs2~huhu~
anyway hepy sgtx3 bwat party nih.....
lgp0n ni munken party yg terakhir bg salah s0rang ahli RENZFER.....next year dye pndah~~ :(
tp yg xbes nyer mase balik ingat nk hentam air cocacola.....tp suda abis......ish3.....ade lar 2 bdak2 klas laen minum....xhalal 2...tp sye halalkan jelah....xtao la shirah wat halal ke d0p...sbb dye h0k plg msm skali tg0k air licin lesap...haha....
anyway cayunk k0wang sume~~
renzfer!!!~
:)
p/s :: nih sume gmbr yg eazy edit,,kiut kn??




Tuesday, October 5, 2010

WAH! SAYA DAH JADI MAK UDE!~

haha~~bru fom2 dh jd mak uda

yeah~
abg sye yg 6bor 2 dh dpt beby!
hehehe....
yg plik bin kelakar nyew,,nme dye ADAM?
hahahaks~izzy msti sker...haha gura err...
yeah,,5 oktober adam tubik,,sme dgn bufday mak sye! (yg skank dh jd granma!:))
hehehe...
big baangg rulez---> khas buat nik yg mnat ke big baaang..haha sory kiddin.X)
ok chow lu,,
this is my pic wif nik!
comey kan nik??? kiri 2,,,hehe

Sunday, October 3, 2010

BRAYE RUMAH SHIRAH

hahaha~
bru niy sye, izzy, nik, pigi serbu braye umah shirah
hahaha~

beznyer mkn nasi krabu plus budu plus tlur masin plus blacan
wow~
hahak~
yg bez nyer dpt naek moto ngan izzy....haha
nik plak naek moto ngan shirah
klako plok,,
and then gi naek moto brayer umoh amir. comey mummy amir!
pas2 snap pictha...hehe
nk tgok?
ok2...ni lar antara gmbr kiteowgs!~
DARI KIRI :: saye,,nik,,eazy,,shirah...=)

NIH GMBR YG MSE BRAYE RUMAH IZZY..HEHE...NK LTAK JGAK...COZ COMEY GMBR NIH..KT TAMAN....

EAZY,ME N SHIRAH,,(nik amik gmbr!~heheh)pndai fotografur...

Friday, October 1, 2010

TIPS TANAK CEPAT TUA (hehe~aweks mude)

ni cme sdikit sbanyak ilmu sye,,hehe...hopefully it'll be useful!~

#1 :: jgn bg kene panas matahari,,kulit kte xthn chaye matahari yg mlampau,,so klit kte akn cpat bkedut
#2 :: mkn sayor bnyk2,,bkan sje mude,,tp juge sihat
#3 :: pkai safi rania gold,,hehe~~
#4 :: jgn cpat mrah! klu marah,,kte akn cpat tua n hodoh,,
#5 :: seyum slalu...pnting utk kekal mude,,hehe~
#6 :: kurangkn mkn gula putih,,kndungannye bleh bgi kte cpt tua...

ok..2 je sdikit sbayk yg ley sye k0ngsi,,,,hehe
salam ~~
try this!~



Thursday, September 30, 2010

HAPPY BURFDAY SHIRAH !~

30 SEPTEMBER
bufday shirah,, hihi
kiteowg bwat surprise !~
sye tolong buat kek. hehe,,kek batik.
bez r...
sye bg kad lagu,,irwan bgi frame gambar,,kiut!~

bez orr..byk ngat mknn,,ade kek.....ade dadih...ade chipster, chachos, air gas..
sdap3~
tp yg xbes nyer najwa dgn amarni xdtg,, huhuk~
xpe r,,adek aten dgn aireen tolong wakilkan.

gmbr xde r,,x upload lg,,laen kali r,,so sye juz ltak gmbr sye n shirah, =)



ME,,SHAHERAH...BEZ FWEN
SELAMAT HARI JADI !!!~

Tuesday, September 28, 2010

SEDIHNYER.........=(

ASSALAMUALAIKUM~~
MISTERI.....

SALAH SEORANG CLASSMATE SAYE AKN PINDAH..
NEXT YEAR XDE DAH.......
SEDIHNYERRR...
='(

HUHUKK~
KALAU AWK ADE TRBACE NI,,
INGAT2 LAH KITEOWANG MSE AWK XDE 6TI
FWENX TILL END !~
=) 


Sunday, September 26, 2010

GI BRAYE RMAH SYAZU SYAZWAN (anak ekgu ghani)

huhukk~
baru2 nih sye g braye rmoh cikgu ghani...
sye gi skali dgn jue & adik die.
hahaha..yg malu nyer kte 3 org je pempuan.
yg len sume geng2 bdak laki IBS dgn INTAN..
bdak p0mpuan yg len xjdi dtg..sdeh orp? huhu
tp xpe,,bleh mkn nasi beriyani...sdap gle!!!
yumm2~
tp sepupu sye xde,,x dtg,,knal2 je la sape..hok nebeng2 tuh..
hehehehe~
ok bye2...
thats all
chow!!

SAYE N JUE~~

Thursday, September 23, 2010

ARGGHH...NAPE RAYE KT SKOLAH CANCEL??!

hhuhu...
salam..
nk story ni...

assal ea smbutan raye kt skolah cancel??
x bez r...
smoge pengetue bce post nih...hehehehe~
umm...sye tau lar munken coz bdak fom3 nk exam
tp lpas exam kn boleh buat lg??
well,,,raye kn sbulan,,
anyway i hope x jd cancel !~
nk mkn kuey rye,,pas2 nk nj0y,,xbez r klu study jekk thun niy
huhukkk
nk ltak gmbr ape ekk?
hah...gmbr mse smbutn raye ta0n lpas lah...huhu~~thun ni ade ke d0p....

hehe...pgg penyapu

Sunday, September 19, 2010

LAWATAN KE RANTAU ABANG (SK0DENG PENYU!~)

ASSALAMUALAIKUM~~


huhu~~skank tgah d0k kat makmal ICT skolah ni....
well,,hari ni jgakk la nak btolak pegi tg0k penyu
kat rantau abang
--esok balik pulakk--
kjap je..smalaman

huhu xbes arr..
sye sorg f0m 2 gegerl
engatkn jue nk gi jgakk..
tp pg td dye kte xnk g..
xpe lar,at least ade bdak f0m 1 p0mpuan

g sne nk sk0deng penyu tel0r,,pah2 nk tg0k ank2 pnyu g laut
then balek 2 g kat mesra mall

k lah..
chowwKat atas ni gmbr sye dgn jue. jue yg comey2 blah kiri 2,,sye yg hodoh2 blah knn 2. hahaah

Friday, September 17, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU,,,hahaha

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT PENGANTIN OF THE YEAR,,

NIK <3 KHAWAR

HEHEHE~~
SMPAI ATI KOWG X JMPUT AKU..
TAU LAR KOWG KHWIN LARI G BANGLA..
EISHH3~~
HAHAHAHAKK..
DH LA KAWA PKAI PINK ATS PLAMIN....hahaha !~ pinky boy,,

KOWG KHWN LARI PON SATU MALAYSIA THU...
NI HA....KT MAJALAH BERTEMPEK MUKE KORG...HAHAHA,,

BOSAN

WEH ,,,
BOSANNYE!!!
MANE SEMUA ORG HA???

BOSANBOSANBOSANBOSANBOSAN....keje aku time bosan...

Thursday, September 16, 2010

KELAS 2 INTAN 1,,,FIGHTING !~

HAHA,,PADE HARI YG MEMBOSANKAN NI,,SYE NK STORY MORY PASAL KLAS SYE,,
KELAS 2 INTAN 1 VERSI 2010,,,,
SMK TENGKU INTAN ZAHARAH,,,

well,,
klas kteorg simple jek,,cme ade 19 org
hehe,,bez gax tp xrmai ahh...
meh ak nk cite prangai sorg2...hihi...

IZZY!!! ~ni dye kwn sbelah ak. tiap2 hri tgok mke dye. tp x bosan,,coz dye kiut!!!
              dye sporting,,sekepale,,pas2 ske bkak crite bru,,bez ahh...hlang b0san..

MARNI & YANZ ~dua org ni d0k kt blakang sye,,marni comey sgt,,,ik0t mak dye ahh 2,,cayank marny
                              ~yanz aka izyan plakk bolok okmo. dgar cite dye dgn izzat ashraff (skelas)uit??               ehem2..jwb2......

NIK FARAH & SHAHERAH ~ nik org pling chantek n bez student dlm klass,,, woo...mrK pnye,,
                                               ~shirah?? suci dn sgar..haha..dye ni bez,,,klu xdtg skuwl,,rse cm khlgn. hehe .


JULIANA, HUDA & HIDAYAH ~ tige2 ni kwn ak yg bezz,,sekepale n terlebih ceria. haha
                                                        bknnye ape,,kteowg 4 r the only prefect in da klass!!
                                                         pengaws 4 baju biru ! watch out~~

AKILAH, AIZA & AISYAH ~ nap0k je ganah,,,tp hati baek,,hehe....semp0i ahh 3A !~
DANIEL, SYAKIR ~ well,,annoying...syakir ketua klas,,daniel pok imam. dua2 sengaL...haha~

AMIR, MIRZA & IZZAT ~amir lah yg myumbg mknn kpd klas 2 int 1 yg kebulur..hehe,,dye jual mknn time
                                           recess
                                       ~miza an0k ekgu wan. diam tp bising. gne ahh?? ntah. spesis 4-c
                                       ~izzat?? sokmo dgn izyan...hahaha....kacang,,,

IQBAL & FIRDAUS ~ ckp psl 2 org nih,,dua2 baek. iqbal owezz funny n sekepale...haha iqbal pmnt
                                      no 1 miss hong..kwa3~~
                                 ~firdaus ni sokmo bajet jd raje mesir..kejam2...tp kdg2 baek gok..tp hok plik nyer
                                   dye mnat n obses gle ke iz**...haha xsbot pon dh thu. cian izzy. izzy xske ta0..

NAJWA (bakal 2 intan 1) ~haha,,dye member tagachi uriga jgakk,,cme dok kt klass 2 int 2,,well 6ti msti 
                                           2int1 pnye,,, u go garl !~ hehe. najwa chantek n cool,,

WELL,, THATS ALL,,KOOL X KLASS KTEOWG??  HAHA,,LAST BUT NOT LEAST,,NI DIA GMBR KTEOWG,,,TP 4ORG XCKUP,,,HUDA & 3A...HUHU~~

hehe,,yg wat bajet depa tgn 2 aku lah,,hihihi...gle2 sket,,huhu huda xde(fotograferr),,3A pon xde,,len kli ahh yee..hehek

dari kiri :: miza, amir, syakir, firdaus, danial, izzat, iqbal, izzy, amarni, nik, shirah, juliana, izyan, hidayah, me,,

weih,,blog baru...blog bru !~

ASSALAMUALAIKUM !~~
hehe,,finally ade gax blog hok bru....
bkannye ape,,srabut plakk tgok blog yg lme..
lgp0n b0san jgakk,,,samee jee..
huhu~
eyh,,klu sudi bkak ahh blog lme sye ::

lembuituindah.blogspot.com

umm...nk ltak gmbr ape ea??
ha !!!
surprise utk nik lah ! hehehe...
gmbr ehem2 mse kecik..haha klaka gle~~barney wat rock pon ade,,hehe poyo. rahimi??? kua3,,