BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 29, 2011

SILA CEK DULU SAMA ADA PRODUK YANG ANDA BELI MENGANDUNGI "SLS" ATAU TIDAK!

produk yang mengandungi SLS atau nama penuh dia Sodium Laureth Sulphate @ Sodium Laurel Sulphate sangat berbahaya...bahan ni digunakan dalam kebanyakan shampoo and sabun untuk menghasilkan buih....kenapa ia berbahaya ??? saya pun agak malas nak taip so korang tekan jelah link ni and baca seniri k...hehe.

TEKAN SINI!!!

Saturday, November 19, 2011

MALAYSIA 10-0 INDONESIA

hahaha...ok...stop that nonsense....skarang ni sye tgah happysangatsangat sebab malaysia menang lawan myanmar petang semalam :D haha smpai sakit tekak sye jerit goaalllll !! kalaulah final nanti malaysia memang betul2 skor 10-0,, haihh alamatnya memang hilanglah suara buluh perindu saya -.-" apepun,, saya rasa sedih r sebab indonesia menang 2-0 lawan vietnam,, saya xnak malaysia lwan indonesia final nanti ~~ huhu....papepon,, hopefully malaysia akan menang final nanti and bawak balik emas !!!

:: sorry xde gambar cam biase sbb nak cepat sangat dah ni...pepun,, tenks 4 reading !! bye :) ::

Wednesday, November 16, 2011

HARI-HARI TERAKHIR SEBAGAI BUDAK FORM 3 DI SMKTIZ ~!!!

hai3......sekarang ni cuaca tengah mendung....petanda meatball akan turun.....hehehe...
( baru lepas tengok cerita cloudy with a chance of meatballs )...okayy..hari ni,, 17/11/2011.....dengan rasminya princess akan undur diri daripada SMKTIZ.....no more form three...no more pressure....no more "kelas malam"....( itu kan dah lame lepas -.-" )....hehehe..,, okayy3....so,, sekarang ni saya nak cakap pasal ape eyh??? err,,....tak tahu.... ~ ~


cepatlah bagi idea ~~ nak cakap pasal ape ???


princess' pink brain is loading..........





okayy,, setelah 1 minit 57 saat berfikir ....saya dapat idea !!! sekian, terima kasih.....errr,,..macam tu je ke ?? -.-"



huh~ okayy.,,memandangkan saya pun xde idea nak tulis pasal ape,,saya ambil keputusan untuk letak gambar jee...hehehe..let the pictures do the talking xD
me and my beloved cat,, semek !!!
ini pakwe saye....haha kene tipu :P ni adik laa...encik mubin..
sedang membaca sejarah form 4...hehehe ( acting je )
pinkkk...oh tidak sakit mata xD

hehehe...ok...itu sahaje....ape die ??? nak lagii??? -.-" okay3..,, sye letak one last picture ni!


hahahahaha.....amek kaww

thanks a lot 4 reading ~!!! sekian,,terima kasih ....... ^^

Monday, November 14, 2011

5 TIPS ON HOW TO IMPROVE YOUR ENGLISH

Assalamualaikum...
hye....di sini saya akan kongsikan beberapa tips untuk improve English korg....sbenarnye English sye pon xde la power sgt mcm omputeh or pan-asian ala-ala Diana Danielle or watsoever ann....Tp disebabkan kebosanan tahap dewa dewi yang membelenggu hidup saya, saya decide utk share tips ni ~!! :



1 :: TENGOK CERITA ENGLISH BANYAK2

 sebenarnya tips ni ayah saya yang bagi. and mmg diakui berkesan. klau mule2 tu mmg agak ketidak fahaman sikit apa yang diorang cakap. sbb mereka memang speak english fluently and fast mcm speed racer. susah sket nak catch up. tp lame2 insyaAllah boleh. kene la tgok slalu.

2 :: SPEAK IN ENGLISH

kene lar biasekan diri speak in english. dkat rumah ke, dengan kwn2 ke, ckp sorg2 ke...haha xD ...xkesah laa kn diorg nk kte english kite ni berterabur ke,, kite ni gedix ke,, prasan omputeh ke,,, yang penting this is part of learning...and kite yg dpt faedah. diorang? diorang dpt happee pom tarakss..


3 :: BACA NOVEL / STORY BOOK ENGLISH

sjak kecik sye mmg suke bce buku fairy tale english. tu yg xpasal2 jd princess. hihi. :p ..Actually kite boleh improve english kite secare x langsung ble bce buku2 cerita english ni. nk bce yg budak2 pon xpe. lme2 upgrade laa bce novel pulak. boleh membantu r untuk buat essay. grammar kite akan improve and idea kite pon improve skali.

4 :: READ NEWS STRAIT TIMES

drpd bce berita harian, kosmos atau sinar harian,, ite bce lar newspaper NST. grammar yg digunakan dlm NST sgt bagus n boleh membantu kite. jgn lupe letak kamus sbelah. rujuk la kamus klau ade perkataan yg xfhm. that's how to improve. pas2 catat la perkataan tu. boleh la kite nk rujuk semula.

5 :: 3 WORDS A DAY

kite boleh jugak buat 3 new words a day. contohnya harini kita cari 3 words baru yang belum kite thu, and kite catat perkataan tu. esok kite tmbah lg 3. klau nk senang buat 1 words a day pon dh ckup. x ke klau seminggu kte dpt thu 7 words yg bru ? sebulan dh 30 words yg bru...kn3 ? :) tp syarat dye kene istiqamah laa...hehe

ok....tu jela kot beberapa tips sye yg xseberapa ni... :) hope tips ni dpt membantu korg. last but not least,, klo korg nk improve english, .....................................korg tnye la cikgu english korg sndiri ! xD haha. and ia buakn mengambil satu hari untuk improve,, so kite kena truskan berusaha smpai expert :)

thanks for reading !! sekian, terima kasih :)

Saturday, November 12, 2011

JAWAPAN TERBAIK UNTUK SOALAN YANG MEMBENGANGKAN KEPALA ( serius lawak! )

Soalan bangang yang buat orang lagi bengang!

1) bila orang Nampak anda baring tutup mata
[ soalan: Hyee! Tidur ke?
[ jawapan: Tak la, aku training mcm mana nak mati nanti…

2) imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair, dia mesti Tanya gak:
[ Soalan: Nak repair TV ke?
[ jawapan: Tak la,aku bosan! So sje aku bawak TV ni jalan2.

3) time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti Tanya anda:
[ Soalan: Hyep! Da bangun?
[ jawapan: Ish, aku tengah tido sambil berjalan-jalan

4) kawan anda call phone umah anda dan
[ Soalan: hello?.. ada mana?
[ jawapan: kat sini haa, kat bus stop!!!

5) diorang Nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah
[ Soalan: Eh, baru mandi ke?
[ jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6) anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan Tanya anda..
[ Soalan: Ada orang tak?
[ jawapan: (*Suara Kiut*) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!

thanks for reading!!! sekian, terima kasih ^^

Wednesday, November 9, 2011

IZZY DIZZY BACK TO BUSINESS !!

IZZY DIZZY BACK TO BUSINESS ?? 
ape tu? korg mesti have no idea ape mksud tajuk ni kan......and korg jugak mesti rasa excited gile nk berkenalan dgn budak cute kat dalam gambar ni kan ??? hehehe. budak cute super cute kat dalam gambar ni laaa yang bernama IZZY ASYKIN!!! lebih komersial lagi dengan nama izzy dizzy atau izzy minzy. hehe. sng panggil jea jie....and da most important rule, jgn pggil dye syikin!! knpe ?? ikot suke mak bapak hagemaru dye lar~

SHES BACK !!
yesss...setelah 18 hari 7 jam 56 saat memujuk izzy, -.-" ~akhirnya die bersetuju untuk buat balek belog !! hehe. sanagatss happy!! satu pencapaian yang besar dalam hidup Princess Musfirah.! katanye,, setelah frust yang menonggeng sampai tergolek-golek, die mengambil keputusan untuk shut down belog dye yang comelsangatsangat hudus itu....TAPI3!! izzy suda kembali! gembirenyee. hehe...ni dye blog baru izzy ::


jangan lupe tau untuk follow!!!  rugi sangat3 klau xfollow. and jgn lupe utk bce entry blog ni~! sangad3 best~!!!

ok....itu saje....assalamualaikum!!! tenks for reading!!

Tuesday, November 8, 2011

JANGAN YAKIN SANGAT SELEPAS PEMBEDAHAN ( serius lawak )

Jangan yakin sangat selepas pembedahan...

Rahimi baru saja tersedar setelah menjalani pembedahan dan dia melihat ada dua orang pesakit lain yang berada di wadnya. Dengan rasa lega dia berkata “Syukurlah, semuanya sudah berlalu.”

“Jangan terlalu yakin,” kata Syakir yang tidur di sebelah kanan tempat tidurnya. “Kelmarin mereka meninggalkan gunting di dalam perutku, dan aku harus menjalani pembedahan sekali lagi!”

Izzat yang berada disebelah kiri tempat tidurnya pula menyampuk, “Minggu lepas, aku juga mengalami pembedahan ulangan kerana mereka tertinggal sebuah perkakas pembedahan di dalam perutku.”

Tepat pada saat itu, Doktor muncul di depan pintu dan berseru “Ada sesiapa yang nampak handphone saya?”

?????




TRAGEDI JUS OREN

pada suatu petang yang panas lagi hot.....( bnde sama je dua tu -.-")
seorang budak yang dahaga membuka peti sejok untuk mengambil jus oren.
jus oren tu penuh satu jag. budak tu tuang jus oren tersebut dgn jayanya, tapi.......
( jeng3 )
..........
bunyi drum saspen~

gedebush !!!!!
jus oren yang tadi penuh satu jag habis dalam sekelip mata.
lantai dapur menjadi lautan oren.
ibu pun ape lagi,, mare lerr ! huhu...
budak tadi nk nanges tapi tahan nanges smbil buat muke macho dan blur..
lalu dgn dukasukarelanya mengelap lantai....

pengajaran daripada cerita di atas ialah...
lain kali jangan bancuh jus oren. taruk air masak je. xpayah susah2 nk lap -.-"

persoalannya....siapa budak yang tumpahkan jus oren tu ???

SAYA lah tu. haha.

mse tu hari pertama raya haji. tgah ade kt kmpg...huhu. habis tumpah jus oren satu jag yang penuh...actually dh tuang air and tutup dh pun peti tu. tp peti 2 cam xrapat. so sye bke laa....and then tadaaa....nah...amek kaw jus oren. haha. sedih3...

apapun, slamat hari raya aidiladha ~!
thanks for reading ;)

Wednesday, November 2, 2011

5 PERKARA YANG KIUT TAPI GANAS

1 ::  KUCING !!!
hehe...kucing merupakan salah satu spesis yang paling comeelll....and ganas ~!! saya sangat suka kucing. kat rumah saya pun ada lebih daripada 5 ekor kucing. :)

sleeping beauty =)
comeiinyerr
cat over flowers ;)


2 :: GANDINGAN WARNA PINK-HITAM
pink ~!! my favourite colour :) ! very2 addicted to pink...kiut sgt....and akan jd "kiut tapi ganas" bila bergandingan dengan hitam. great chemistry....black and pink ^_^

i wish that this is my wedding cake~ ^^
pink and black room


3 :: NAJWA HANIM !!!
hehehe....siapa lagi kalau bukan najwa hanim~! sgt kiuttt tapi ganasss.....hehe. muke babyface tapi rockers...tapi seganas-ganas najwa pun dalam hati ada taman =) hehehe...

bdak tomeyy
najwa hanim mengganas !! hehe
cute!

4 :: ANGRY BIRDS !!!
hehehe...kiut tapi ganas. actually saya pon xprnah maen game angry birds. tgok adek sye maen ade laa. :)
anti-babi xD
5 :: JANG GEUN SUK !!
dia ni korean.. ( tgok nme pon thu lorr =_=" ) die ni Jang Geun Suk,, yg brlakon sbagai Hwang Tae Kyung dlam crite 'He's Beautiful' tu...best sangat crite 2. korg try r tgok ;) ..die sgt kool and ganas. ( dlm cite 2 laa )..and yg pling pnting bg sye die cute ! uhukhukhuk...terbatuk la pulak..

Jang Geun Suk

kiut tp ganas ke ??

hehe...itu sahaje...tenks 4 reading :) assalamualaikum..sekian, terima kasih ~!


Tuesday, November 1, 2011

nama bunga yang pelik :: YESTERDAY TODAY AND TOMORROW


unik, pelik tp benar. panjang d0whh nme bunga ni....yesterday today and tomorrow. klakar kn ? hehe. pdhal kot mlayu nme bunga ni bunga bedak aje. kot omputih berjela-jela pnjg. btw, sye dpt thu nme bunga ni bile satu hari tu sye prgi rumah Norish Eisyiqkin. byk gle bunga kt halaman rumah dye. comey3. and norish dh jd mcm pemandu pelancong sye pulak. hehe. melayan karenah bdak ingin tahu mcm sye. habis satu2 bunga sye tnye. and bunga yg pling pelik.....bunga ni~!--->

YESTERDAY TODAY AND TOMORROW :: ( memule ingt norish gurau je upenye btol :D )
purpliscious 

name saintifik :: brunfelsia pauciflora
knape diberi nme yesterday today tomorrow ??
--> sbb bunga ni diberi nme yesterday today and tomorrow adalah kerana mse mule2 bunga ni tumbuh,, wrnenye akan mnjdi purple,, and then brtukar mnjadi purple pudar and last skali mnjd putih. interesting kn ??
kelebihan :: bau wangi ~!!! ( sbb tu org pggil bunga ni bunga bedak )

anyway,, trime kasih kpde norish selaku pemandu pelancong sye yg comel~!! :)
:: fb :: Norish Eisyiqkin
hehe...norish eisyiqkin pencinta bunga
itu sahaja.....apapun,, semoga hari ini lebih baek dari smalam n esok lbih baek dri hrini! :) 
~sekian, terima kasih ~!! tq 4 reading >_<
saranghae readers ~!!!