BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 26, 2012

ini tidak adil~!

pernah x korg bersemangat dlm satu2 perkare tu, untuk kebaikan semua dan atas rasa tanggungjawab terhadap organisasi tu,, lepas tu org laen layan korang macam tunggul kayu dan langsung xnk bekerjasama?

serabut! serabut!
contohnye la kan......saya straight to the point jela........ade satu situasi tu kite kene buat short video antara kelas....and korg rase semangat and buat mcm2 untuk jayakan video tu........lpas tu ade la segelintir hamba allah dlm kelas tu yang lepas tangan and tanggungjawab......sampai org terpaksa tunggu sampai pukul 4 dari pukul 3........

eh mujur tau org nk tolong buat skrip and gerakkan video kelas tu untuk hantar sebelum tarikh tutup....so korg agak2 r kan....xpayah la selamber badak je nk ponteng la......merungut la......tolak tugas la......macam die sorg yg penat....mcm la org laen xpenat.......yg sye rase sedihnye.....ade la beberapa ahli kelas yang sangat2 baik hati dan bekerjasama jadi mangsa "ahli" kelas yang xthu erti KERJASAMA tu.....
one, two, three....action!!!
kan kalau kite bekerjasam kan senang.....kerje pon cepat je siap.......ini tak,, date due nk hantar video tu sabtu pagi.....tapi hari khamis ni ade lagi 3 scene xbuat.....dah la video tu nk kene edit dulu..

kalau setakat sekali tu.....ok,,,fine......xpe,,,boleh dimaafkan.......tapi dah kalau sampai level kritikal tahap dewa dewi tu memang lebih r.......byk kali dah mintak kerjasama tapi ramai yang buat lebih kurang je......kadang2 rase malas nak layan pasal hal ehwal kelas ni.....tapi karang kalau aku xmasuk campur lain pulak jadinye.....sampai kiamat xgerak.......kadang2 aku rasa macam ketue kelas pulak........padahal aku ni ketue kebersihan je pun..ade ke kaitan tugas cek manusie sapu sampah ke tak dengan hal2 buat video ni ???

yes.....diorang tak suruh pun aku ambil tanggungjawab direct video tu.....tapi at least kerjasama la sket...mujur la org nk tolong. kadang2 rase mcm malas nk masuk cmapur....lantak korang lahhh.......dah semua buat perangai lebih kurang.... ( okay,, xsemue,, segelintir... )

kadang2 tu rase jelez la jugak dgn kelas laen yg buat short video sama2....no hal....juz buat siap bnde tu same2....DONE......habis cerita,,,fullstop.....buat semua pun sama-sama...susah sama-sama,, senang sam-sama......hmmmm......panjang pulak aku tulis ni.....xpelah....nk buat panjang lagi....biar padan dengan muke korang kene bace sampai habis....muahahaha ( xde org bace pon padahal......) yes....xde org bace...aku dh melalut.....memang.......aku stress ni.......

tulis cerite pasal kerjasama ni teringat pualk cerita wonderpets......kan best klau ahli kelas aku mcm wonderpets je....haha......ape yang penting,, KERJASAMA~


ok.....semakin panjang dan panjang lagi.......

dah la dulu mase nk buat keceriaan pun aku yg bersungguh skali....tapi xkisah r tu....sebab kite buat same2.....tapi happy gile r kelas 4 Al-Batani dapat johan promosi kelas.....( amek kaw pecah rahsia kelas ape yang ade ahli yang xbekerjasama tu...) hehe......

kesimpulannya,, janganlah menulis karangan SPM di belog sebab xde org pon nk bce....inilah yang dikatakan syok sendiri.....dah emmang aku nk syok sendiri pon....biaselahh.....release tension......kesimpulan kedua pulak,, klau kelas korg ade kene buat pape tu,,,tolongla bagi kerjasama walaupun sedikit...jangan jadi mcm kelas 4BT.........kesimpulan yang ketiga,,,mintak maaf klau org yg bce blog ni ade terguris ke.....ape ke......and aku hrp short video kelas aku dpt menang la.......walaupun cakap xserupa bikin...

ok......tu jelah........siape yang bace dari awal samapi habis and xtertinggal satu perkataan tu.....terima kasih.....tapi nasihat saya,,lebih baek korang bace buku nk exam....hak3.....and sye hrap org yg bce tu x gile ye sbb kebosanan tahap gaban membace post ni...

ok...dah, dah....enough with the typing musfirah.....start study tu haa.....

oklah aku nak naek bilik tingkat empat aku....( untuk pengetahuan org yang kepelikan kerana bilik ku di tingkat 4, sebenarnya aku ni duk asrama,,,kat SESTER....tu yang bilik sesat kat tingkat 4 tu haa....) ok.....bai....doakan agar saya selamat naik dan x jatuh tannge....and doakan roomate saye slamat sampai kt KL....yup....my roomate,,,hani syafiqa balik hometown die....KL.....budak pemalas xnk pergi kem sejarah sabtu ni....hahaha......
babai honey....have a safe journey......( bas pink...i like )


ok dah!!! ni perenggan terakhir......sebelum aku terlebih cakap dan melalut sampai ke laut china selatan,,, saya sudahi entry blog ini dengan assalamualaikum w.b.t....................................

( TAMAT SUDA~ )

0 comments: